Julen är här

Det är ju så fint med julpynt och lägenheten blev så mycket mysigare! Nu snöar det också, men det var mindre kul när jag skulle cykla hem från tennishallen, när jag for var det helt klart, men när jag gick utanför dörren så var det snö som yrade överallt, snön blåste som istappar mot mitt ansikte och motvind hade jag också..Så det var väl mindre mysigt men jag tog mig hem tillslut :)
 
 

Vi har köpt en julgran! Är den inte fin så säg ? ;)

Gud så göllat

"Ojoj vilken rolig tennisträning man hade igår vi har dom bästa tennistränarna någonsin Tennis är nog det bästa jag har börjat med har alltid dröm om och få spela tennis och nu har min dröm blivit uppfylld längtar jämt tills de ska bli onsdag så de är tennisträning :) och varje helg längtar jag tills veckan ska börja så ja får jobba och tills de ska va onsdag så man får spela tennis"
 

Läste just det här på facebook som en utav mina "tenniselever" skrivit. Det är precis det här man vill läsa som tennistränare!!

Hitta motivation

Ett tips att hitta motivation till att träna: Kolla träningsfilmer på exempelvis youtube :) man är ju faktiskt inte alltid supertaggad till att gå till gymmet av någon anledning.. Nu idag på morgonen kände jag mig faktiskt inte så taggad, känner mig trött och så har jag huvudvärk (som vanligt) men hips vips halkade jag in på träningsbloggar och träningsfilmer och så kände jag hur taggad jag blev att fara och träna! Så nu är det dags gott folk, nu drar jag mig iväg till gymmet.
 
Sök på youtube efter den träningsform du gillar så lovar jag att du hittar någon motiverande film!
 
 

Pluggar i gymmet

Ja idag efter jobbet passade jag på att plugga och köra lite teknikträning i tennishallens gym. Denna kombination ger väldigt bra inlärning för mig, samtidigt som jag kör övningen rabblar jag upp de muskler som är aktiveras i just den övningen :) Sen kör jag ett annat set samma övning fast jag nöter in viktiga hållpunkter man ska tänka på i övningen (som jag ska berätta för mina PT-kunder)

Har för övrigt försökt ladda upp ett blogginlägg (via telefonen) om vår julpyntning men de ville sig inte! Hade ju nämligen bilder från vår nyinköpta julgran.. Kanske kommer i ett annat inlägg!

Hade gott så länge!


Det är kul att skratta ;)

John tycker jag får kinesögon när jag skrattar, det kanske är sant trots allt?
Jag har prövat att skratta med öppna ögon men det är helt sjukt svårt ju!

Tennis

Blev en tuff dag för min gamla kropp igår, först spelade jag 1 ½ timme tennis med Lars och mellan oss är det jämt vilket betyder högt tempo...redan där kände jag att knäet gav upp mer och mer. Sen var det dags att jobba på eftermiddagen, började arbetsdagen med ett privatpass med Emmy vilket betyder att jag spelar mycket själv.. Sen på kvällen var det folk borta på träningen så då spelade jag ytterligare en timme med Peter. Så det blev totalt ca 3 ½ timme tennis, för ca 3-4 år sedan var detta minsta antalet timmar tennis som spelades under en dag och det var ju inga som helst problem, men igårkväll när jag slutade så var jag heelt slut och idag känns det i kroppen. Värst var ju såklart knäet som bara blir värre ju mer jag spelar och så fick jag sån himla värk när jag och John satt på bion..... men det är ju fasen värt det eftersom det är så kul att spela :)
 
Känner nu att jag ska vila, i alla fall från löpning den kommande veckan och bara fokusera på gym eftersom det är dags för PT-utbildningen nästa söndag.. Så då behöver jag kunna de vanligaste övningarnas (i maskin + fria vikter) namn, teknik mm samt vilka muskler som aktiveras, gäller att va bra förberedd så att man gör bra ifrån sig!
 
En bild från i onsdags då jag egentligen skulle köra rygg i gymmet, men då hittade jag inte mitt gymkort - blev arg, stack iväg och sprang, hamnade på strömlida och så blev det backintervaller..det var jobbigt, hjärtat fick slita, benen fick mjölksyra..men det kändes bra :)

Hämtat ut lite paket

Har precis varit och hämtat ut lite paket från posten! Ett var den gröna förpackningen (på bilden) det är ett kasein protein som tydligen ska vara gott. Kasein är ett protein som tas upp långsamt i kroppen till skillnad från vassle, så kasein är bra som kvällsmål eller mellanmål mm. Jag har främst köpt det för att jag läst på bloggar att det är bra för att göra chokladpudding mm.:D Ska återigen prova på det här med nyttiga efterrätter.. har misslyckats ett antal gånger men nu är jag på G igen ;)

Böckerna på bilden beställde jag när jag gick utbildningen i Sthlm, vi fick himla bra rabatt på sisu idrottsböcker så så passade jag på att köpa 2 böcker.

Boken som heter muskler har jätte tydliga bilder på vart musklerna sitter plus dess ursprung och fäste mm. Den andra boken heter styrketräning och den går in ganska djupt på fysiologiska effekter med styrketräning samt styrketräning för unga, gravida, äldre och olika idrotter. Har inte hunnit läsa igenom, men den verkar vara ganska bred och folk jag pratat med säger att den är grymt bra.


Nya kuddar

Fick nya kuddar av fina mamma! passade perfekt i sovrummet :) tänk att en liten förändring kan göra så mycket ;)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/321159/images/2012/pic_50abe069ddf2b35ff7000af3.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/321159/images/2012/pic_50abe085ddf2b36011000aed.jpg" class="image">


Träningsmotivation

Hur är er motivation till träning så här i höst mörkret!?
 
Min är på topp nämligen, mest troligt pga utbildingen i sthlm.. :) Skulle kunna riva av ett till pass för dagen här hemma, men tyvärr har jag en kropp som säger nej. Eller mest är det väl mitt förbannade knä som jag helst skulle vilja hugga av (typ). Så till er som har en helt fungerande kropp som exempelvis kan vara ute och springa utan smärta / köra knäböj etc - NJUT! Jag skulle iof kunna köra armhävningar eller något men då är det ju så att jag har ruskigt mycke träningsvärk i bröst/axlar/triceps så där går överkroppsträningen bort.
 
Jag får vara glad att jag åtminstone kan köra hyffsat bra träning, men blir det många och långa pass då är knät kört.
 
Har nu stått i kö för att göra magnetröntgen i 8 månader! Inga snabba tag här inte....
 
 

Hur som helst fick jag ju ett himla glatt besked idag i brevlådan!! Mitt resultat på teoriprovet, I made it!! Fick dessutom det här snygga diplomet:

Så nu kan man börja fokusera på nästa del som är personlig tränare, 2 veckor kvar!

Visste ni?

Det här med frukost, dagens viktigaste mål... Visste ni att 2dl smaksatt yogurt innehåller ca 7 bitar gott & blandat godis?! (det inkluderar alla smaker).. Det är det här som är problemet, det dolda sockret.. Socker finns i det mesta och det är det som gör oss överviktiga. Socker finns bland annat i frysta köttbullar, skinka, kaviar, tomatsås, ketchup, färdigrätter och alla smaksatta mejeriprodukter MED MERA.
 
Till frukost, ät istället då naturell yogurt eller naturell fil där ni smaksätter själv med exempelvis hallon/jordgubb/blåbär eller äkta vanilj från vaniljstång eller så finns det ju äkta vanilj i en liten burk.
+ ett ägg och hemmagjord musli. Då slipper ni allt socker och orkar hålla engergin uppe längre under dagen ;)
 
 
 

Förnyelse

Var extremt less på min header så jag gjorde en enkel förändring! Det är så knepigt att fixa med det där så just nu får det här vara lösningen. Sen har jag också uppdaterat min info som ligger här till vänster, den var ju lite ouppdaterad eftersom det stod att jag fortfarande bodde i Umeå men det gör jag ju minsann inte.
 
Så här på lördagskvällen tänkte jag bjuda på ett youtubeklipp, grym tjej! Tänk om man vore så atletisk och stark, de vore allt nått.... (kolla länken nedan)
 
"17 year old girl performing movements most guys can't do"
 

Home sweet home

Nu är jag hemma men har fasen varit utslagen psykiskt.. Har haft migränhuvudvärk tror jag, sån där huvudvärk som inte går över trots att man tar ipren.. Kan det vara så att hjärnan jobbat så hårt den senaste tiden?;) ja vem vet men jag håller iaf tummarna för att jag inte vaknar med huvudvärk imorgon!

Här kommer en bild från detta fina fat som jag köpte på IKEA.. Samt hjärtat som är från rusta :)


Överhettad hjärna?

Jag är fullkomligt slut i skallen efter att nyss ha gjort det teoretiska provet som tog ca 3.5 h! Det var fasen svårt och jag vet egentligen inte hur de gick eller ..jag tror jag klarade det iaf?! Förhoppnigsvis får vi reda på det snart!

Men det praktiska provet klarade jag och det gick riktigt bra:) jag var nervös innan men nervositeten var som bortblåst när jag började min instruktion. Så det var skönt!!

Återkommer senare med ett utförligare blogginlägg om utbildningen! Nu är det dags för hjärnvila typ..

Ikväll beger jag mig till Piteå!!


En dröm jag hade

Ja ibland kan man ju drömma lite konstigt om nätterna så tänkte berätta en lustig dröm jag hade förra natten.. Jag var i USA och gick runt i någon stad samt på stranden.. På 1 dag hann jag bli tillfångatagen av polis 3 gånger.. Anledningen var för att jag höll på med att vicka tårna och fotlederna.. Jag kunde bara inte sluta och poliserna cirkulerade överallt, den tredje gången jag satt i fängelse sa jag till mig själv att nä nu måste jag försöka undvika polisen, försöka gömma mig någonstans. Hade jag blivit tagen en till gång hade jag varit tvungen sitta i fängelse 1 månad eller nått sånt.. Sen kommer jag inte ihåg nått mer ;)

intressant de där med drömmar, vart kommer allt ifrån?!


Uppdatering: utbildning i Sthlm

Nu börjar man ju bli en riktig fena på det här med kollektivtrafiken! Kan liksom sitta avslappnad och veta att jag är på väg åt rätt håll typ. Första dagarna satt man ju på helspänn för att hinna av på rätt station;)

Annars då?! Det är fullt upp här! Går hela dagar, pluggar på kvällarna för att lära mig så mycket som möjligt! Framförallt har jag insett att det här är precis det jag vill jobba med:) visste väl det innan också egentligen men ändå! Blir bara roligare och roligare.

Vi är mycket i gymmet här på Sats Medborgarplatsen och övar, man ser många olika typer av människor som tränar där, allt från Arne 90 år till Gladiatorn Prime! Även biffiga tanter på 60+ som kör tung styrketräning.. :D

Nu är jag på väg hem sen har jag en hemläxa som ska göras + plugg inför tenta.

Ha en trevlig kväll gott folk!


Dag 1 - Styrketräningsinstruktör

Idag har jag befunnit mig på medborgarplatsen i en SAFE lokal och sugit in så mycket information som möjligt och det är ju så intressant! Har mestadels haft föreläsningar idag med några små övningar här och där. Huvudämnena för dagen var Instruktörsrollen och kommunikation samt träningslära. Nu framöver kommer vi att befinna oss mycket i gymmet så det kommer bli kul!
 
Denna fredagskväll tillbringar jag med mig själv och böckerna! Mycket info som ska nötas in på få dagar, redan på torsdag har vi tenta och praktiskt prov, undra hur nervös jag kommer va då egentligen.... ;) Men man kan ju inte göra annat än sitt bästa!
 
 

Alla behöver vi motivation

Även jag, trots att det är väldigt sällan jag är omotiverad till att träna.... Så att
lite träningsinspiration så här i höstmörkret är väl aldrig fel ;)
 
 
 
 

Trapezius

Det var ett tag sen man hade sån här träningsvärk i övre trapezius! Det är nog från styrkestötarna jag körde igår. Men de är bra.

Imorgon börjar äntligen steg två - styrketräningsinstruktör! Och nu kör vi fredag-torsdag 8-17.30 all in :D

Under de här dagarna jag varit i Sthlm har jag insett att - hit vill inte jag flytta. Vi får väl se om jag ändrar mig det är ju trots allt några fler dagar jag ska vara här.

Det är tur att jag har Lina som jag bor hos medans jag är här, hörde nån som betalade 500 kr per natt på ett vandrarhem (!) jag hade blivit ruinerad ju. Men nu har Lina åkt hem till Piteå så jag är helt själv! Det känns tomt men jag kommer ändå ha fullt upp i helgen.

Nu ska jag fortsätta plugga


Sats Regeringsgatan

Nu har jag prövat gym nr 2 vilket var Sats nyöppnade CrossFit box! Där fanns klättervägg, kettlebells, romerska ringar mm.. Jag hade gärna gått på deras CrossFit pass (gruppträningspass) men det var väntelisa och fullbokat flera veckor framåt.. Suck. Hoppas jag får plats i december när jag åker ner igen!

Jag tränade iaf på styrkestötar, alltså en frivändning följt av en push press.. Försöker förbättra min teknik där, går hyffsat. Så jag prövade köra en så kallad grace vilket är 30 reps styrkestöt på tid. Tjejer ska ha 45 kg killar 60, men så bra är inte jag (än) ;) så jag körde på 30kg, riktigt jobbigt. Sen körde jag:

* Burpees 15st följt av 15 utfallssteg x 3 set
* hantellyft
* axeldrag

Sen var jag gode trött.


Stockholmslivet

Idag har jag pluggat muskler, dess fäste funktion mm. Därefter träffade jag Sofie Berggren i Solna över lunch! Vi läste i Umeå tillsammans och hon är numer bosatt här i sthlm så det var trevligt att hinna ses en sväng!:) Sen skulle jag och Lina ta oss till Barkarby för att gå på outlet och Ikea, men vi blev fast i tågtrafiken pga strömavbrott eller nå! Kaos!! Trodde inte vi skulle ta oss dit men tillslut så.

När vi väl kom dit så hittade jag ett par nya skor på vagabond outlet sen lite smått och gott på IKEA, finns såå mycket jag vill ha på Ikea men går ju inte direkt att ta hem på flyget.

USA val inatt, blir spännande att vakna imorgon och se vem som vunnit!

Godnatt!


Sats Odenplan

Prövade på gymlivet här i Sthlm idag, får nämligen träna gratis på alla sats gym när man går en SAFE utbildning!

Var tvungen ta en bild på dessa vikter! Ser ut som jag kör riiktigt tungt ju;) synd att de syns att vikterna bara är på 5kg! Men det kändes bra ska jag säga ; D


Hej Stockholm!

Ja nu har jag landat i huvudstaden! Man är alltid lite ovan tunnelbanan och allt folk som far och flyger omkring en men snart har jag nog vant mig :) Hade första lektionen igår i kroppsanalys vid rörelse! Just nu är det teoriutbildning men den har jag fått tillgodoräkna eftersom jag har läst mkt och lite till i Umeå.. Allt förutom kroppsanalys men den är nu gjord så nu håller jag bara på att plugga, var ju ändå ett tag sen jag läste anatomi och fysiologi mm. Sen kommer jag att göra tenta på teoridelen! Och på fredag börjar steg två som är styrketränigsinstruktör!:)


Mörk höst

Nu har jag bunkrat upp med omega 3 och D-vitamin! D-vitamin behövs speciellt denna höst när solen bara visats Max 1 gång per månad :S typ. Herregud vad det har regnat! himla deprimerande väder har det varit..

Omega-3 för att jag inte får i mig tillräckligt via kosten.


Det är förkylningstider

Men jag är frisk! Och idag blev det ca 2h tennis, skulle nog kunna spela tennis flera timmar utan att bli less! Fattar inte hur jag klarade mig tre år i Umeå utan att spela? men det var nog bra med ett break! kanske ett lite väl långt sådant dock. Men ja det är nog så att man vänjer sig snabbt vid hur saker och ting blir.
 
Det som jag tänkte skriva om är hur man ska undvika att bli förkyld, här kommer några tips:
 
  • Tvätta händerna noggrant och ofta.
  • Ät mycket frukt och grönt i olika färger.
  • Använd handsprit
  • Tvätta händerna!
  • Ät så "ren" mat som möjligt, undvik hel- och halvfabrikat.
  • Var mycket noga med sömnen.
  • Byt sängkläder och handdukar ofta.
  • Var ute i friska luften, se till att få dagsljus varje dag.
  • Undvik att bli frusen och nedkyld.
 
Men om ni nu har blivit sjuk, se då till att vila! "det är lika dumt att träna när man är sjuk som att inte träna när man är frisk" Tränar man trots att man är sjuk kan man få hjärtmuskelinflammation vilket är dödligt. Man bör alltså inte anstränga hjärtat. Men känner man sig pigg trots att man fortfarande är lite snuvig kan man börja köra igång med lättare träning. Det gäller alltså att lära känna sin egen kropp, känner du att du blir fort trött och tung i huvudet kanske du ska vila någon dag till. Har man ont i halsen bör man också vila.
 
Godnatt!

Axlar & bröst

Känner mig lite lätt skakig i armarna, var riktigt jobbig att hålla upp duschsslangen ovanför huvudet när jag duschade efter träningen. Detta tyder på att jag lyckades plåga axlar och bröst idag :D
 
Just nu skriver jag inte upp hur mycket vikt jag kör på, jag räknar knappt heller reps eller set utan jag kör tills jag känner mig trött i armarna och det funkar också!
 
Övningarna jag körde idag var:
 
Bänkpress
Militärpress
Cabel cross-overs
Hantellyft framåt+sidan
Armhävningar
Situps + plankan
 
Utförande: Ställ dig med ett ben framåt och ett ben bakåt i en stadig position. Kolla rakt upp och brösta upp dig. Dra sedan kablarna tills de möts framför dig. Låt sedan kablarna gå bakåt till utgångsposition. Övningen liknar övningen flyes men görs stående. (www.muscles.se)

RSS 2.0