Äntligen

Jag har gjort några försök till att skapa en nyttig och god efterrätt med det har inte gått så bra. Idag lyckades jag, det blev en kladdkaka utan vetemjöl och socker.. Låter helt otroligt va? ;)

Ingredienserna var ägg, sukrin, smör, fiberhusk, kakao och äkta vanilj.
Kan lägga upp receptet sen!

På väg hem till Umeå

Efter en hel helg i Hemavan är man nu helt slut! 2 dagar med åkning i Hemavan och en i Tärnaby, vi har fått åka på alla underlag, ny pistat, off pist, lite puder, mycke puder.. Ja ni förstår! Helt underbart! Det som saknades var solen, men vi fick se den lite idag iaf. Träningsvärk i vaderna är ett faktum och nu är värken i knäet tillbaka men de vare fan värt.


Hemavan

I helgen är vi i Hemavan med IVP! Underlaget var underbart, Pudersnö, nya skidor och -5! Afterski med arvingarna;) Älskar offpist åkning! Det var bara mitt knä som inte fungerade optimalt, men höger ben fick jobba rejält och de funkade;D


Sjukling

Igår var en hemsk dag jag ville bara försvinna, så dåligt mådde jag. Magsjuka, feber och ont i ryggen. Kunde inte bli värre. Men idag finns det hopp! Jag mår bättre, men det enda jag åt igår var en liten smoothie så man känner sig ganska kraftlös. Det var härligt att känna att man var hungrig imorse iaf :)

Imorgon måste jag vara fit for fight för då ska vi ju till Hemavan!!


Produktiv dag

I helgen jobbade jag både lördag och söndag, vilket gjorde att jag inte hann fixa så mycket som jag hade tänkt. Men
idag slutade vi tidigt så först for jag och tränade, fick massa energi så när jag kom hem lyckades jag börja på min "att gör lista". Bland annat så har jag rensat papper och diverse andra grejer (är expert på att spara saker), städat, gjort musli osv. Sen har jag även fixat vårt vardagsrumsbord, det var nämligen så att John skulle blåsa ut blockljusen en kväll..Men han blåste för hårt så det kom stearin precis överallt inklusive i hans ansikte, läskigt!! Men det gick bra, för bordet gick det inte lika bra.. Fick bort allt stearin till slut, men inte fettfläckarna. Då fick jag nyss ett utmärkt tips av Sofie, vilket var att lägga en handduk på bordet och stryka med strykjärn på handduken och då skulle fettfläckarna försvinna.. Idag tog jag äntligen tag i det där och det funkade! nu är bordet glansigt, rent och fint igen! Tack Sofie! :)


Har förövrigt just sett debatt mellan LCHF anhängare och de som är emot! Spännande men alla debatter slutar alltid för fort tycker jag, man vill höra mer! :)

Nu ska jag sova, imorgon är det en sån där dag med både skola och jobb.. Sen får jag träffa John för han kommer äntligen till Umeå :)

En favorit

Broccoligratäng med kyckling blev dagens middag:)


Kostdebatt

Det är mycket debatter om kost i medierna nu.. Speciellt om LCHF (low carb high fat) som har blivit väldigt populärt. Ena dagen är det ett uppslag i expressen/aftonbladet om folk som gått ner i vikt med LCHF och nästa dag är det något som blivit sjuk av dieten. Det finns en mängd olika forskningar och den ena säger att LCHF är jätte farligt och i en annan forskning är det hur bra som helst.. Forskarna, läkarna och dietisterna verkar va väldigt oense.. Snacka om förvirrande. Men det kanske är så att för en person så är det verkligen en bra metod men för en annan är det farligt? MEN hur som helst är det ju ännu värre att äta färdigmat, godis, läsk.. Ibland verkar det nästan som att folk tror att LCHF till och med är farligare än godis.. Och så är det ju inte.

Hur som helst så ska det bli spännande att se hur det ser ut om några år!
- Kommer livsmedelsverket ändra sina kostråd? (många som är kritiska, inklusive jag)
- Vad kommer långtidsstudierna säga om LCHF? (många säger att det inte finns tillräckligt med forskning som säger vad som händer när man ätit mycket fett länge)
- Kommer det bli någon skatt på socker här i Sverige?
osv...


Bild tagen från kostdoktorn.se

Om ni vill följa utvecklingen så uppdaterar Andreas Eenfeldt på kostdoktorn.se


Frukost

Frukost, dagens bästa mål! I morse blev det en härlig smoothie:


Mixade hallon, banan, keso och naturell yogurt. Toppade med valnötter, mandel och kanel.
På sidan om blev det ett kokt ägg :)

Du är vad du äter

Att äta hälsosamt är ofta kopplat med viktnedgång.. Om jag vill avstå godis, fika osv då tror folk att man bantar. Det folk ofta glömmer är de andra positiva faktorerna som en hälsosam kost ger: ökad energi, jämnare humör, förbättrad arbetskapacitet och koncentrationsförmåga med mera. Det som jag själv märker allra tydligast är hur magen mår. Efter ett glas läsk har jag uppblåst mage resten av kvällen tillexempel. Värt? Nej. Jag tror vi ska börja lyssna mer på vad vår kropp säger. Alla är vi olika och ohälsosam kost påverkar oss alla på olika sätt.

Vad menar jag med hälsosam kost? att främst undvika färdigmat, godis, läsk, fika etc..äta så naturligt som möjligt. Bra balans mellan kolhydrater, protein och fett. Varierad kost, grönsaker och frukter för att få i sig alla viktiga antioxidanter. osv. Minska på de snabba kolhydrater (vitt bröd, vitt ris, vit pasta)

Kanske ett mål kan vara att äta hälsosamt 4 dagar i veckan i alla fall? måndag till torsdag exempelvis. :)

Att ändra sina vanor går inte på en dag och det är det som är ett stort problem, allt ska hända och ske så snabbt i dagens samhälle. Vikten ska rasa på en vecka osv. Citerar från min nuvarande favorit bok

"Lägger man ribban för högt från början så kommer man att snubbla. Höjer man den istället successivt, som tillexempel att man lägger till en ny god vana varje vecka, är chanserna att lyckas på lång sikt betydligt större. Ribban kan sänkas och höjas efter behov och form. Inte ens den mest framgångsrika höjdhopparen kan ligga på topp konstant, vissa perioder måste ribban sänkas en smula"
(Ulrika Hoffer - Råsmart familj)

Varje gång jag läser några sidor ur denna bok fascineras jag över hur bra hon skriver och förmedlar sina åsikter. Jag har tipsat er förr om denna bok och jag gör det igen... :)




Snyggt!



Gillar detta nya (?) märke. Speciellt med kettlebellen där i mitten. :)


Tips på en nyttig och snabbt tillagad matlåda

I söndagskväll när jag kom hem insåg jag att jag inte hade någon lunch att ta med mig till skolan. Klockan 22.00 orkar man ju inte riktigt stå och laga någon avancerad rätt, så då är tonfisk och bulgur matlådan perfekt! tar endast ca 15min att tillaga.

  1. Koka bulgur (12 min ca)
  2. Under tiden tar du fram en burk tonfisk (i vatten) och blandar detta med kesella/creme fraiche/grädde/keso (jag tar det som finns hemma) Denna gång blev det kesella och en skvätt grädde.
  3. Sedan länsar jag kryddhyllan med allt möjligt, salt, peppar, timjan, basilika, vitlökspeppar, chili, osv :)
  4. När bulguren är klar tillsätter du de tillsammans med tonfisken i matlådan. klart!
Utan grönsaker klarar man ju sig inte, då är morötter det perfekta alternativet, enkelt att fixa, mycke vitaminer och tar lite plats (till skillnad för om man skulle ha tagit med sig salladsburk eller nått) Sen är det ju otroligt gott också.


Kanske inte ser så gott ut, men det lovar jag att de är ;)

Gym - rygg & biceps

Träning på IKSU efter kl 16.00 en måndag är nog värsta tiden man kan gå dit, det kryllar av folk överallt. Självklart var jag där kl 16.30 idag.. Jag har för lite tålamod att stå och vänta på vikter/maskiner osv så det blev lite omstruktureringar i mitt schema, men de gick då bra ändå! I veckan fokuserar jag på lite lägre vikter och fler repetitioner (12-15st). Detta för att få lite variation, oftast kör jag 6-8 reps (beror på lite vad det är för övning).

Uppvärmning: Cross-trainer 10min

  • Skivstångsrodd
  • Raka marklyft
  • Chins
  • Hantelrodd
  • Biceps i kabelmaskin
  • Latsdrag framför nacken
  • Hantelcurl


Gilla citat

Jag gillar citat, det gör mig motiverad! Ibland blir jag för feg, men vad har jag egentligen att förlora? Oftast har man mer att förlora om man bara står och ser på utan att agera.

"Winners never quit & quitters never win."

”If you never have the courage to fail, you won’t have the ability to succeed”

”Love life and life will love you back. Love people and they will love you back”



LCHF-meny

Prövade Nodos LCHF-meny idag, blomkålsmos med fläskfilé och beasås! Mycket gott:))


-29

Satan vad kallt det är ute! Hade planerar att både åka slalom och längdskidor i helgen men inget lär bli av när de är så här kallt:(


Mot Piteå

Nu sitter jag på bussen påväg till Piteå, älskar att bussen har internet och eluttag! Bussresan går så mycket snabbare då, hade tänkt att jag ska göra lite nytta såsom att kolla lite jobb på platsbanken, skriva klart hemtenta och skriva klart CV. Får se om jag lyckas med detta. Kan ju hända att man börjar läsa bloggar och kolla facebook också.....

Vi har iaf hyffsat lugnt i skolan just nu så då passade jag på att fara idag, missar en lektion imorgon men det måste man ju få göra ibland också ;)

Imorse gick jag till IKSU för att hämta ut ett CMS-travelpass, med detta kort kan jag träna gratis på de gym i Sverige som har denna förmån. I Piteå på Step-in har dom just detta så därför har jag alltid möjlighet att träna på gym även när jag kommer hem :)

Dagens bussmat blev:
  • Kesella blandat med fun light och lite olika nötter. mums!

 


RSS 2.0