Lovin' it

Jag har så sjukt kul här i Umeå :) För kul, borde plugga mer!

Imorrn blir det Badminton med MR Frankie, sen ska Sara ska skjutsa mig till OnOff så ska jag köpa en skrivare och sen då ni ska jag sjunka in i den underbara Frykman texten för att analysera den..fyfan va tråkig den är! Aja

godnatt

Death cab for cuties - I will follow you into the dark

plugg

Har nyss vart på Body combat sen simmat med Sandra och Hanna :) Iksu är underbart!
Igår var vi på Afro dance, det var nog det roligaste passet än så länge! Ska försöka pröva på alla!

Nu är det många bollar i luften gällande plugg, seminare hit och dit, uppsatser och redovisningar här och där!
Vi gör ju typ allt i en grupp som jag har börjat kalla familjen :) Vi har grymt kul ihop men när vi träffas för att plugga går det inte så bra, mycket snack och liten verkstad förklarar ganska mycket! Imorrn har vi vår första inlämning på Idrottens historia, som vi även ska framföra muntligt. Sen väntar en uppsats & redovisning på tennisens historia, en uppsats om idrottsutövande och ett seminarium om hälsobegreppet. Japp de är endel till nästa vecka! Sen vår första tenta veckan därpå! shit, den kommer jag vara nervös inför.

Jag saknar att spela tennis! Tänk om dom hade haft en tennis bana på iksu, dom har ju precis ALLT förut en liten tennis bana. Får nog ta och börja spela squash och badminton! Det är så himla krångligt att fara till tennishallen här, den ligger bortanför stan så man måste åka buss och byta buss osv. Sen kostar det 100spänn timmen. What to do?!

paddling i öreälven (tror älven hette så iaf)

Då var man hemma och återigen sliten! Men det har varit två jätte mysiga dagar! :)

For iväg måndag morgon, tog ett tag innan alla 50-60 stycken i klassen fått sig en kanot. Tillslut var i i kanoten och det här var ingen lugn paddling inte! jag trodde det skulle va som då vi paddlade med HIL i trean på gymnasiet - lugnt vatten alltså - men icket, vi körde i forsar och grejer, där det var riktigt strömt,  Men det var sjukt kul med lite utmaning, sen så behövde man inte paddla så mycket eftersom det var väldigt strömt! Vi klarade oss ganska bra men det var många som snurrade runt med kanoterna och fastnade osv! Dock.. En gång var vi sjukt nära på att trilla i, vi ser att Sebbe och Samuel står på land och byter om, vi förstår då att dom har ramlat i. Vi börjar såklart skratta och håna dom, sen ser vi en dold liten fors och helt plötsligt har vi kört fast i ett träd och vi försöker ta oss loss, tillslut hamnar vi baklänges (läskigt som fan) jag är typ helt säker på att vi ska köra in i nästa träd men i sista sekund lyckas vi vänta på båten och lugnt vatten väntar :) Så då fick ju i alla fall Sebbe och Samuel sig ett gott skratt!

När vi kom fram skulle man ta sig över en hängbro, och det här var liksom en riktig hängbro! man hade lätt kunnat ramla i alltså, det var typ två plankor! svårt att förklara. Men men väl framme var det bara att samlas med gruppen och göra ett vindskydd! Jag måste säga att jag blev grymt imponerad av det vi gjorde, synd man inte har någon bild, eftersom att mobilen la av då jag skulle ta en bild på det vi fixat! Vi lagade iaf mat tillsammans och sen satt vi i princip hela kvällen vid en eld, gick runt till andras eldar och hade det mysigt! Sen skulle man juu försöka sova, och det var så jäkla kallt alltså, jag låg och rös.. Hade väl ingen bra sovsäck för det var bara jag som frös! Det var jag och två till som inte kunde sova i våran grupp. "sover du?" "sover du nu?" haha. men sen skedade vi och så fick jag dela kudde och musik, då fick jag mig lite sömn :)

Sen på morgongen var det bara att packa ihop, käka frukost och paddla iväg hemåt, den här gången var det lugnt vatten. lugnt och fridfullt med andra ord :) Sjöng lite och njöt av den vackra naturen! återigen, moment.
"klappa kanoten när du är riktigt glad, bank bank" "klappa vattnet när du är riktigt glad, plask, plask"


Fint va?!


Min paddlings kompis Sandra :)


Kajsa försöker ta sig över


läger B6


Lunch paus


Hanna och jag lagar hamburgare medans grabbarna bygger


hängbron



Lyssna på dessa låtar!

The Honorary title - stay away

The Honorary title - far more

dagarna springer iväg

Ja, tiden går så fort! Det är så mycket jag borde och vill göra med jag hinner inte, har inte hunnit! Det menas även att höra av sig till folk! sorry, jag är lite dåligt på det känner jag :S Men alla nära och kära där ute, jag har inte glömt er!

Denna helg bjöd på mycke sport aktiviteter, det gillas!
Fredag: spelade fotboll med några i klassen 2h på campus, drog iväg till iksu och körde body pump och avslutade med att simma några längder och sen bubbla & basta. På kvällen hade vi tjejkväll, ost & kex och "skitsnack" drog sen vidare till killarna som spelade det berömda 8-bitars och drack öl.
Lördag: Spelade beach volleyboll på iksu ett gäng från klassen, badade sen efter det. På kvällen drog vi upp till Nydala höjd där Sara bor och spelade "jag har aldrig" sen for vi tillbaka till ålidhem på "pite fest" där jag träffade Joseph! Sen drog vi vidare på Corona där det var kö.. Sen tränger vi oss lite (förlåt) då kommer någon och tar mig på axeln "här tränger vi oss inte" VEM TROR NI INTE DET VAR?! Jo, biffen William Lindqvist!! haha! har inte träffat han på år och dar, det var kul :) Väl inne på Corona var det svettigt, men kul!
Söndag: Hade möte med gruppen om vårt arbete om antikens grekland som faktiskt börjar bli klart! Så de känns bra, nu har vi bara 3 uppgifter kvar. Nästa uppgift är att skriva om tennisens historia ;) vem trodde ni föreslog det?! höhö. For sen till strömpilen och handlade med Sandra & Hanna. Och sen.. ja ni vet, lagat mat, städat, tvättat osv.

Imorrn far vi iväg på vårt andra äventyr med klassen, paddling! Sen ska min grupp bygga ett vindskydd som vi ska sova i, fråga mig inte hur detta ska gå till. men... Vi har några snubbar i gruppen som gått lumpen så dom får sköta de där!

Kommer förhoppningsvis tillbaka torr och vid liv på tisdag eftermiddag!

Är avis på mamma & pappa som är på Kreta! Hoppas ni har det bra :)

Nä nu måste jag sova så man orkar med morgondagens äventyr!
Godnatt sötisar :)

no energy

Energin är inte på topp här, är förkyld.. Men det har ju vart ganska hårt de två senaste veckorna så man får väl skylla sig själv kanske.

Hade i alla fall en grymt rolig helg, i fredags fyllde Micke år så han hade bakat vaniljbullar och cheesecake som han bjöd på.. Vi hade då köpt ballonger och sånna här blåsgrejer som vi skulle överraska han med.. men det gick ju som de gick! Frankie går in på toan för att blåsa upp dom, vi sitter och väntar på att han ska komma ut, tar väldigt länge så vi som visste om det föreställde oss att han skulle komma ut med alla 100 ballongerna runt halsen ungefär, men ut kommer han..tomhänt! och viskar "det var vattenballonger" vi håller ju såklart på att dö av skratt, jag går i alla fall in och ska hjälpa han.. (han hade förövrigt stått och försökt blåsa upp dessa vattenballonger hela tiden och han trodde det var han som var kass tills han läste på förpackningen) Vi börjar då fylla vatten ballongerna, och det slutar med att vi kommer ut sjöblöta och med en vattenballong.. Men vi hade ju fortfarande dom här blåsflärparna tänkte vi...men...tror ni inte det går åthelvete också!? Jo det kommer inget ljud från dom! hahaha, totalt misslyckat med andra ord. men vi fick oss ju ett gott skratt i alla fall, helt klart!

På kvällen var vi utanför IKSU och spelade volleyboll och kubb..Började regna så Claes bjöd in 3 pers som blev 30 pers till sitt studentrum på 19kvadrat! haha! men det var ett bra drag där vill jag lova. Sen avrundade vi kvällen på e-puben!

På lördagen ringer Sandra, "kom hit jag har en överraskning".. Då hade hon gjort en kladdkaka..en som blev lyckad denna gång :) Och så kom Micke och Frankie också, såg Sunes sommar som uppladdning!
Sen for vi ner till Alex i stan där det var förfest innan sittningen! Sittningen var på REX inne i stan, det var middag och prisutdelningar, framträdanden och sånt, ett bra avslut på nollningen! Mitt lag kom 2:a! av typ 9 lag, så de tyckte jag var bra!!


På sittningen



I måndags drog vi ju iväg på cykel utflykt med klassen, cyklade 3 mil (tror jag) till FIDO dalen som det hette, var väldigt fint där precis brevid en sjö! Hade lite olika team building övningar som vi gjorde osv. På kvällen satt vi vid elden och sjöng allsång, grymt mysigt :) Jag och Sandra tog oss en tur med en båt också, såg stjärnorna och kände lugnet! what a moment. Sen övernattade vi ju i ett sånt här militärtält, så vi hade eld där inne, räddade natten helt klart! så jag sov himla skönt faktiskt förutom att jag vaknade med nackskott eller nått, kunde inte vrida nacken åt vänster :P Vi kom hem vid halv 3 på dagen och jag somnade direkt jag kom hem kan jag säga, kände mig inte frisk alls igår, gjorde verkligen ingen nytta igår! låg endast i sängen alltså. Känner mig lite piggare idag i alla fall! Nacken är även bättre den med men det gör fortfarande ont.


Sandras kedja hoppade och fastnade




Har ju fortfarande ingen kamera :( Så det är mobil bilder det här.



Nu måste jag ta tag i plugget! tjing

Busy busy

aah shiit.. de va ett tag sen jag skrev mycket som hänt sen dess.. Vart börjar man?

Det var ju skattjakt i lördags, då badade man i Ume älven, det var strömt! mer då?
Vi gick fastbunda på stan och skulle göra en massa grejer, dansa smågrodorna, göra kullerbytta tillsammans och så vidare.. Mitt lag kom tvåa!! :) Sen käkade vi pizza drog hem och duschade, iväg på förfest sen Corona återigen! sjukt kul.

Söndag tog jag det lugnt, fixade iksu kort sen filmkväll, ice age!!
måndag, tisdag skola och iksu
I onsdags var vi på äventyr i Umeå, jag Sandra, Micke och Frankie.. Frankie är från gbg och har haft en hel del otur sen han kom hit så vi försöker hjälpa han här i norrland :P (tappat visa kort, trasig cykel, sjuk osv.) haha ..Vi gick vilse då vi skulle lämna in hans trasiga cykel men sen var vi på G igen.. For in till stan och fixade lite grejer, åt på donken.. For hem bytte om och då jag och Sandra skulle och hämta Frankie, kom han ner och skulle öppna åt oss.. vad tror ni inte snubben gör då?! Jo låser ut sig... Såklart.. Ingen hemma i hans korridor heller.. haha! Så det var bara att vänta tills någon kom.. Vi for iaf sen till Micke och lagade thaimat..eller vi och vi..han fixade! grymt gott, röd curry pasta, kyckling, bambuskott, cocos mjölk och ris :) Sen blev det lite stressigt återigen, skulle ta oss till Nydala för såpafotboll.. Blev en tripp genom skogen, (åkte lite fel) Såpafotbollen ska vi inte tala om, det gick kasst för vårt lag! Sen var det förfest hos Micke sen drog jag hem.. Inge utgång för min del!

Hade nämligen livräddning 8.15 imorse! Det var faktiskt rätt kul :)
Sen hade vi grupparbete, går inte så bra för vår grupp faktiskt... Ska skriva om antikens grekland, en uppsats tillsammans.. inte lätt! menmen nu går det framåt iaf!

Ikväll var vi ett gäng, frankie, claes, linda och micke hos Sandra för att se the hangover! Sandra skulle fixa hennes goda kladdkake recept.. men det gick inte så bra... det smakade förjävligt rent ut sagt... Så vi gick ner på ica och köpte en frödinge.. Då funderar vi vad som gick fel... Hade du ägg säger jag.. då blev det tyst! hahaha

The hangover var förövrigt sjukt rolig!
En annan rolig sak som hände idag!! Sandra från ockelbo sa HOJNA idag!! hon har hängt med oss pite bor för mycke ;) hehe

förresten så har Min kamera har gått sönder nu igen så jag har inga bilder : (

Imorrn är det kubbturnering, lördag sittning! sen är nollningen över!

Vinbrännboll

Det var bra drag igår hörrni!

Jag var ledig hela dagen så jag fixade lite i lägenheten, det som jag inte hunnit med! Sen
mötte jag upp två i klassen, Sandra och Sara.. Vi lagade tacos och så kom Sebbe för att fixa en nollningströja som vi skulle ha! Och så helt plötsligt blev det jätte stressigt, kl var 16.30 och vi skulle träffas 17.00 Så det blev ingen kladdkaka! Träffade klassen och for på Nydala för att spela brännboll! MITT lag vann! fasen så bra vi var alltså ;D Sen var det bara att cykla hem, byta om sen for vi till en fadder på förfest där det gick vilt till! Och sen Corona, helvete va mycke folk det var där, vi var där kl 22.00 och kön var oändlig men på nått hemligt sätt lyckades vi komma in på 10min! Och det var grymt kul där inne, dansade fan i 4 timmar, fötterna gör fortfarande ont!

Men vi hann ju aldrig äta kladdkakan så vi bestämde att vi ska ha förfest nu kl 11 här hos mig innan vi drar in till stan! kl 12 ska vi nämligen ha skattjakt!

UK ska vinna nollningen!

Nollning

Det är nästan så att man inte har en minut över här, det här är nog första gången sen i söndags jag har det känns det som!
Men det gillar vi :)
Ja i måndags började det, vi hade information från 10-17, det är 8st i min klass från pite! haha, lite roligt måste jag säga :) Sen träffar man pitebor överallt i skolan! Vi är iaf 62 i klassen tror jag, sen efter 1½ år kommer vi splittras i tre delar beroende på inriktning man väljer! Helt sjukt svårt att lära sig alla namnen, jag och namn alltså.. Det är pinsamt! Man hälsar sen har man glömt namnet. Det är vissa jag inte ens har hälsat på än i klassen! haha. Även fast vi har umgåtts 24/7 dessa dagar!
I alla fall, måndagskväll började vi med Fri-idrotts VM som vi ska ha nu i 2 veckor som är våran nollning, vi har blivit uppdelade i lag och då under dessa två veckor är det då olika grejer som vi i.
I måndags kväll var det 7 kamp, man skulle springa runt en pinne och sen hitta tillbaka (den klassiska), ha nå plast muggar och dribbla med en boll (oväntat svårt), cyckla så sakta som möjligt, kasta ägg, käka kex och vissla osv osv.
Mitt lag kom faktiskt 3a, dock blev de lite fusk! haha
Igår tisdags hade vi vår andra informationsdag från 10-4, sen var det bara hem duscha äta och fara, det skulle vara insparknings fest på nydalahöjd där 2orna hyrt nått hus.. Grymt kul fest alltså!
Återigen var det massa laglekar, vi fick i uppdrag att göra ett konstverk av oss själva, det blev Power bridge, eftersom vårt lag är United Kingdom :P Sen hadde vi två i laget som hade blå klänning så dom låg på golvet och guppade som vatten haha! Något annat lag dom strippade!! haha, några hade gjort en sång osv.. Uppdragen hade dom planerat i slutet av kvällen så alla skulle va lite dragna och så var det! ojoj.. Sen var det flip cup tävling, frågesport, såklart om sport och dom i mitt lag kunde allt, även om tennis! jag blev imponerad! Sen skulle vi ut på nått ställe, men det var så jäkla lång kö så vi dumpade det och gick på efterfest..
Grymt skönt att vi börjar kl 1 idag! :)

Och idag börjar skolan på riktigt, vi har kursintrodukion på våra två kurser som vi ska läsa
Leadership in sport and health promotion activities &
idrott och hälsa i ett samhälls perspektiv

Förövrigt så känns det här som en helt rätt linje för mig! jag är taggad på att börja plugga :)
Och alla i klassen verkar jätte trevliga och roliga :) Så det här kommer nog att bli bra!

Har dock inte tagit nå kort :/ våra faddrar har däremot gjort de!

Ikväll blir det lite lugnare, vi ska ha fadderkväll, så mitt lag ska hem till en som går 2an och spela spel och lära känna varandra är det tänkt!

Nu måste jag gå och göra mig iordning, äta osv :)

RSS 2.0