År 2008

Lider mot sitt slut, och hur bra har inte det året varit?

Tiden har gått så fort, vart tog året vägen?

* Spenderade mitt sista halvår i Kramfors, hade hur kul som helst! Tog studenten vilket typ var bland de roligaste dagarna i mitt liv, kommer aldrig att förglömmas! Måste även säga att jag saknar alla er Kramforsbor! Klassen, tennis folket, Tess, Alle, Päron, Jocke, David och hela det gänget.. Hanna och Amanda, sist jag såg er var på studenten, känns som hur länge som helst sen!

      

* Sen var jag ju till USA, Florida med familjen på semester i Mars vilket var hur kul som helst :)

* Sommaren hemma i Piteå var den bästa.. Jobbade inte så mycket, tränade mest och umgicks med mina vänner <3
Sikfors, sthlm (snabb visit), Köping hos tess, Skellefteå trästocks, PDOL sen avslutades sommaren med Nolia.

   

* Efter det åkte jag till USA helt själv utan att känna en människa. Var ju lite nervös kan jag säga. Men fick ett varmt välkomnande av min coach och mina lagkamrater :) Har lärt mig väldigt mycket på 4 ½ halv månad kan jag säga, det har verkligen vart en upplevelse. Man har inte haft många lugna stunder, ingen tristess där inte.

  

Sen så kom jag hem till Sverige den 19e December, och har haft det hur bra som helst sen dess :)

För att sammanfatta, år 2008 har varit ett himla bra år :)

Får hoppas på att år 2009 har något roligt att erbjuda också!

Haparanda/Finland

Igår kväll kom man hem från Kåbdalis, kul var det att åka skidor! :)

 

Sen imorse gick man upp kl 6 för att fara till Haparanda på Ikea och Finland/Töre för att shoppa.
Jag inledde körningen och redan i Norrfjärden blixtrade fartkameran. . . Hade typ glömt att dom där jävlarna existerande, jag som bara skulle fixa värmen i bilen och tittade ner typ 1 sekund sen så blixtrade. Missade 70 skylten och kameran. Typiskt.

Ja vi tog oss då till Haparande i alla fall. Började på Ikea, Lina shoppade loss. Själv köpte man 6 champagneglas för 6kr. Tyckte jag var ett bra köp :) Sen for vi vidare till Töre, till Finland. Förlåt Alle, hehe.. men gud så fult finska är! Där hittade jag i alla fall lite grejt, vantar, tre tröjor, klänning. Sen blev det ett besök på Alko också.



Hemfärden var nog ändå värst ändå. Halkigt som satan på vägarna.. Sen helt plötsligt på E4an 110 väg, ser vi en bil med släp framför oss som fär kors och tvärs, in i mitträcket sen i snökarmen och tillslut hamnade bilen i diket fast i snön. Tur att vi var en bit bakom så man hann bromsa, vi satte på varningblinkersen och sprang och hjälpte gubben i bilen som var chockad men hel! Jag själv var skakade och var också chockad typ.., sen när man gick ut ur bilen märkte man verkligen hur halkigt det var på vägen! Det var en chock också typ. Blev en sakta men säker hemfärd sen.


Kåbdalis

Nu åker jag till Kåbdalis för åka skidor! Hann aldrig åka nå förra året, så får se om man kommer ihåg hur man gör ;)
Kommer tillbaka imorrn.

Sen på Tisdag blir det Haparanda!


Julafton, juldagen och annandagen

Julafton var vi hos mormor den här gången, åt, såg kalle och öppnade julklappar, det vanliga :) Sen på kvällen for jag, Sandra och Sofie till kyrkan på midnattsmässa eller vad det nu kallas, mysigt iaf! Det är ju inte varje dag man är i kyrkan om man säger så.

    

Bild 1 - Familjen min
Bild 2 - Mamma och pappa
Bild 3 - Morfar och jag
Bild 4 - Bror och pappa
Bild 5 - Min gulliga mormor

Juldagen - Sov jag ända till halv 1 och då väckte pappa mig, förstår inte hur jag kunde sova så länge, behövde sömn antar jag. Så for vi på step in, välbehövligt efter julmaten! Sen började jag göra mig iordning och for sen till Sofie där det var förfest, sen for vi på in på After X-mas, där det var grymt mycke folk och kul hade jag! Träffade mycke folk som man inte träffat på länge och det är ju alltid kul.

       

Annandagen - Vaknar upp helt borta, med huvudet på andra sidan av sängen av att päron (Henrik) ringer och säger att dom var 4km bort.. klockan var 10.. haha, dom hade missberäknat tiden från Övik. Iaf piggnade jag till och Päron, Jocke och Erik kom. Dom skulle se en hockeymatch i Luleå så då passade dom på att hälsa på mig också sen så sov dom över här. 

Direkt Päron kom hit gjorde han bort sig och vi var inte förvånade att det var just han ;) haha! Han låste in sig på toan där nere, vi började fundera vart han tog vägen sen så ringde det på min mobil så var det han som var inlåst i toan där nere.. Så pappa fick fixa ut han! haha grymt kul :D Sen så for jag på stan med Sandra och dom for till Luleå, det enda jag hittade på rean var skor, hittade nån tröja på gina men orkade inte stå i den feta kön.. For hem, slocknade direkt..
Sen på kvällen kom dom tillbaka, vi tog det lugnt och såg på film. Kul att träffa dom iaf! var ju ett tag sen :)

  

Bild 1 - Jocke, jag och Päron på 100-dagars
Bild 2 - Jocke, Päron och Erik förra året i Piteå

Idag for dom hem och då for jag på step in, körde rehab för typ alla mina kroppsdelar eftersom jag är skadad jävlat överallt känns det som. Suck

Ikväll blir det myskväll med tjejerna :)

24e December 2008

God Jul på er alla :)


Dan före dan!

Har haft fullt upp de senaste dagarna, varit och hälsat på folk, vart på stan, umgåtts med tjejerna och tränat..
Mycket som ska hinnas med nu när man är hemma :) Men det är kul!

Idag var jag på step in för att kolla mina inlägg i skorna och kolla vad som är fel på mig! haha, på mina knän osv. Iaf så sa han att mina muskler var ojämnt fördelade, hade för mycket i framsida lår jämfört med baksida och då vart de nå tjorv pga det. Så nu ska jag jobba på det!

Känner mig som en gammal tant idag också, vet inte vad jag har gjort.. Har i alla fall jätte ont i ryggen.. förstår inte.

Sen var jag och tränade tennis med Mårten och Mattias på det nya golvet! gud så annorlunda det såg ut i tennishallen! Men mycket bättre underlag nu iaf :) Dock kunde jag inte röra mig nå bra pga ryggen nu då.. knät var bra? ojoj

Kan inte förstå att det är julafton imorgon!!!?? tiden har då gått fort!

:)


Home sweet home

Så skönt det är att vara hemma! Känns lite overkligt på nått sätt :)


Fick lax och potatis igår kväll, sen var jag med tjejerna på roasters :)
Imorse sov jag ut, har aldrig sovit så gott på länge kan jag tala om! Fick god frukost, fil och flingor, + limpa med leverpastej :) Sen var jag på stan med Sofie, hittade ett par jeans leggins och en t-shirt! Sen var jag och hälsade på mormor som började gråta en skvätt för att hon var så glad att se mig! hihi.. gullig hon!
Ikväll blire fest! tjoho.. Längesen man var på Pentryt nu!


Hanna

SWEDEN, HERE I COME :)

Christmas dinner

Ikväll var jag på middag hos Kathy! Hade present utdelning och sånt :)



Amanda (Assistant coach) Rachel, Sarah, Hayley, Kristin, Kylee and Kathy (coach)
Jag, Georgina, Dena och Kimber.

Här kommer en bild av en del av campus, huvud delen kan man väl säga.. På den här bilden är jag i Teachers building på 10onde våningen. Ska gå dit nån dag och ta bild vid 12 tiden under en skoldag så ska ni få se hur mycket folk det är på gatan, går knappt att ta sig fram.. P.S. Jag är inte så bra på paint! Ser ut som ett litet barn som skrivit :) Men den bju ja på!


Sista helgen i Muncie

Då var snart helgen över igen, sista helgen innan jag åker hem!

I fredags gick vi mellan tennis killarnas fest och baseball killarnas fest.. Första gången jag såg snusande människor här i USA, tydligen så snusar alla baseball killar.. Iaf så hade vi en rolig kväll! Jag och Georgina hade sjukaste beer pong matchen mot två golf killar, tog aldrig slut, gick till 5e tiebrake!

Lördag fixade jag med lite julklappar, kollade basket match, pluggade och på kvällen gick jag ut med några tjejer från där jag bor, men det var väl inte överdrivet kul, var inte så taggad på att gå ut..

Idag gick jag till biblioteket och pluggade från 11-4 !!!! Ganska stolt över mig själv :) Så kollade lite gossip girl nyss och nu ska jag på jul-middag hos Hayleys familj!

Som sagt i veckan har vi inga lektioner utan det är bara finals som gäller.. Slutprov!
Och jag är grymt nervös för mitt sociology test, för att det är ett prov som kommer va på hela boken och på prov som vi haft tidigare.. Problemet är att jag är en person som glömmer allt efter prov, så måste kolla igenom typ en 1000 sidors bok :S

11e December

Det börjar närma sig hörrni! Fredag den 19e, can't wait!

I alla fall så borde jag plugga nu men har haft study table två timmar så tycker jag förtjänar en liten paus nu! Idag hade vi en intressant debatt om gay-marriage, jag och andres var emot och Alain och "vet inte vad snubben heter" var för.. (vi fick inte välja för eller emot) iaf i slutet av debatten så skrattade jag ungefär hela tiden vilket även lärarn gjorde för Andres och Alain skrek typ åt varandra med världens roligaste argument, fast typ på skoj.. Alain verkade vääääldigt vääldigt för men jag visste att han var emot i verkligheten så i slutet frågade jag om han ändrat sig, nej icket hade han det, han har inga riktiga argument heller, det är bara så det är.. Han kommer från Afrika och han berättade då att det är totalt oacceptabelt att vara gay. "maaan, I would be soo dead if people back home had heard this debate" sa han.. Världen är så annorlunda, det är så mycket jag har lärt mig på dessa månader men fortfarande blir jag lika chockad och förundrad över saker.


Nu har vi ju frivillig träning så vi försöker göra lite annorlunda saker, iaf spelade vi tennis ett tag sen gick vi till ett annat gym... OMG där skulle jag kunna spendera timmar! Dom hade allt möjligt, springband med tv som man kunde välja kanal, cycklar med tv-spel, massa olika maskiner och ja vet inte ens vad allt heter.. Men jag ställde mig iaf framför en elliptical (finns väl hundra olika namn för den) bläddrade från kanal till kanal, fastnade framför Oprah och mtv 1h.
Sen blev det walmart och lite julklapps shopping, efter det har jag pluggat......

Nu håller jag på med tvätt.. suck!

Weekend

Helg gillar vi :) Det lider mot slutet av terminen här.. Har 4 finals till veckan och två veckan därpå sen åker jag hem!

Igår efter skolan gick jag till gymmet en sväng, sen kom Sarah, Georgina och Hayley för att hämta upp mig, vi for på en shopping tur + att Hayley skulle ta hål i öronen... Hon hade dessutom klippt av sig allt hår innan, hon hade låångt hår och nu är det till axlarna kanske! Georgina kallade henne i en medel livskris.. haha! Hon blev i alla fall skit snygg i håret nästan så man blir lite sugen på att klippa håret kort. :O Sen var vi runt och kollade på julklappar och sånt.. Dessutom har vi "Secret Santa" inom laget, så jag fick dra en lott vem jag skulle köpa julklapp till och ingen får veta vem jag köper till osv.. Fick såklart den svåraste att köpa till, Kimber! men jag hittade lite smått och gått så förhoppas hon gillar det :)
Sen var vi och åt på en mexikans restaurang, gott! Nu är jag less på dorm food! Efter det gjorde vi oss iordning hos H och G, kollade på football.. tyvärr är vi inte obesegrade längre :/ Det blev förlust igår.. meen.. Sen gick vi ut.. Hade en grymt kul kväll/natt, var på jag vet inte hur många olika fester.. Först Baseball fest sen track and field som hade britney spears tema men dit kom polisen så då gick vi till en annan fest, sen hamnade vi hos Baseball killarna och tillslut hos några tjejer..

Sen imorse hade jag gärna sovit längre men kl 11 hade vi study session i biblioteket så fick ta mig dit i snöstormen.. Sen var vi och käkade, gick till gymmet och sen dess har jag inte gjort mycket, pluggat lite, kollat gossip girl osv :)
Vet inte riktigt vad som händer ikväll, men basket match kl 8 sen late night en sväng..

Imorgon har vi study session igen 12-14! Sen ska jag och äta thai buffé med Monik mmums :)


DECEMBER

Första dagen efter ett lov är alltid tuff och lärarna är alltid på G och vill ge oss en massa uppgifter och inlämningar.. Suck.. Men det är bara två och en halv vecka kvar!!!!! 18 dagar till jag är i Sverige!

Det här var min dag:
06.30-07.20 - fys
07.30-08-00 - äter vi alla frukost buffé tillsammans :)
09.00-13.00 - lektioner med nån 10 min rast.
13.00 - lunch
13.45 - hämtade Amanda upp oss för träning
14.00-15.00 - all tennis på egen hand eftersom vi är i off-season
15.00-16.00 - fys
16.00-17.15 var jag i "training room" där alla skadade befinner sig, vilket är väldigt många, alltid fullt där inne.. Var iaf där för att kolla upp min häl och mitt knä, dom där häl inläggen jag fick har inte hjälpt så mycket..  Iaf så sa hon nått om att mitt knäskål rörde på sig på fel sätt eller nått, så jag måste bygga upp musklerna runt om. Hälen sa hon kunde bero på mina inlägg att dom är utnötta eller så är skorna dåliga. Kathy blev inte så glad när hon hörde att våra skor kan vara dåliga för vissa fötter, hon vill att alla ska ha samma skor..:S Imorgon bitti måste jag åka ut till "football stadium" och då ska jag väl få göra olika övningar. Jag har sagt det förut och säger det igen.. min kropp är klen.
Nu är klockan 17.50 och jag ska ta mig en dusch sen är det middag, är utsvulten.. Sen måste jag plugga..
20.00-22.00 är det study table..

Nu kom just några tjejer förbi med en brownie till mig, bakning på g i korridoren :)

Förresten, idag fick jag också reda på att dom inte har någon Lucia här! Jag kanske är helt bortom vinden, men jag trodde då man hade det nästan överallt där man firar jul? Men tydligen så är det bara typ i Sverige.. Det var svårt att förklara vad det var också, jag visste inte ens varför man firar det? Oops..

Nu måste jag gå och duscha!!!!


RSS 2.0