Kroppsanalys

Under PT-utbildningen så fick vi göra kroppsanalyser vilket jag tyckte var mycket intressant och det är något som jag vill lära mig mer av. Fick då reda på att jag är framåtroterad i axlarna vilket jag inte visste innan, så nu har jag börjat lägga mycket fokus på att träna upp bla. baksida axlar mer. Har kommit fram till att jag mestadels kört framsida och mellersta, har som inte haft någon bra övning för baksida, men nu misann har jag det. Så nu har jag rejäl träningsvärk där bak, dom musklerna har nog varit inaktiva hos mig, så även har mellersta trapezius varit. Nä men åh det är så mycket jag har lärt mig!
 
En annan viktig grej att tänka på kroppen som en helhet, har du ont i huvudet mycket kan det ha att göra med foten.. Man måste titta på helheten.. Helhetstänk gällande allt är ju ändå klockrent.
Jaja nu babblar jag på känner jag, detta är säkert inte intressant för er. Men är det någon där ute som vill att jag ska göra en kroppsanalys på er kan ni ju hojta till, vill nämligen bli bättre på detta och då är det ju träning på många olika som krävs :)
 
Det var nog allt för mig!
Det första skelettet där är ju inte direkt optimal hållning, kan leda till skador.

Löptur och tennis

Igår premiärkörde jag mina nya löparbyxor som ska vara bra när det är kallt ute. Igår var det ca -20 när jag sprang och dom var riktigt sköna och det var riktigt härligt att springa faktiskt. Tänkte först att hejn kommer bli kallt men det var det inte (eller det var kallt om ansiktet). Blev ingen lång tur däremot, skulle spela tennis med Lars så jag sprang till tennishallen och sen tillbaka.
 
 
Efter det kom tjejerna hit och vi spelade ett spel som var så himla kul! Ryktet går har jag för mig att det hette. Så det spelet rekommenderar jag varmt! :)

God Jul och god fortsättning

Det var visst ett tag sen jag skrev, hoppas ni har haft en riktigt god jul! Själv jobbar jag och står i, blev mycket jobb direkt jag kom hem från sthlm men nu har det lugnat ner sig lite.. Fick vara ledig Julafton, juldagen och annandagen så det var inte helt fel :)
 
Juldagen går man ut på challange här i Piteå, jag hade inte köpt någon biljett för det hade jag inte tid att tänka på när jag var i sthlm. Så för att komma in bör man gå ut tidigt, så jag Sofie och Mia gick 20 min efter att de börjat släppa in folk dvs 20.20 ... Vi såg kön, tänkte orkar vi? frågade vakten om det är någon ide att stå i kö, som då säger att vi bör komma in, hon hade räknat osv.. Vi står i kön 45 min i -20..När vi äntligen börjar närma oss börjar vakterna räkna igen och det slutade med att vi hamnade jävlat först i kön utan att komma in. så det var bara att fara hem! Så det var ju lite irriterande.. minst sagt..
 
Annars tränade jag idag efter jobbet, körde marklyft och det gick riktigt bra! Har nog aldrig gått så bra i min marklyftarkarriär! så jag är riktigt nöjd.
 
Det var allt för mig idag.. :)

Lic. Personlig tränare!

JAaaaaaaaaaaa! I made it :D så glad just nu! Älskar posten som delade ut denna lördag!!


Tillbaka i Piteå

Ja nu är jag hemma i fina Piteå igen och här finns det julstämning.. I Stockholm var det bara slask.. ;) Det är skönt att vara hemma men det är ändå tråkigt på ett sätt, hade så himla kul där under utbildningen och man bara matade in information.. fanns liksom inget ämne som inte var intressant.. Jag vill gå fler utbildningar, framför allt vill jag gå en kostrådgivarutbildning via SAFE! det är himla kul att lära sig nya saker och få dessa AHA-upplevelser..
 
I tisdags gjorde vi ju tre prov kan man säga, två praktiska som var en PT timme och därefter testmetodik, sen på eftermiddagen var det en teoretisk tenta.. Hur det gick vågar jag inte säga något om, man har ingen aning hur lärarna bedömmer.. Det är bara att vänta och hoppas!
 
Har precis kommit tillbaka från jobbet, första dagen på ICA... var säkert över 2 månader sen jag jobbade där och det händer ju att man kollar klockan ett antal gånger tyvärr.. hoppas få börja jobba som PT snart!! :)
 
Här är en bild då vi tränar efter skolan på Sats medborgarplatsen! Jag är hon i vit tröja som försöker ta en någorlunda snygg bild ;) De andra på bilden är Sebastian, Julia, Kristoffer, Jens, Oscar och Sofia.
 
 

Världens roligaste jobb?

Idag hade jag mina första riktiga PT kunder och det var SÅ kul! Den första jag hade var en medelålders kille och den andra en knäskadad kvinna :) tiden gick nästan för fort! Dom var dessutom jätte nöjd med träningspasset, så de var ju himla kul också! På tisdag är det 3 timmars praktisk tenta och 4h teoretisk tenta! Bara att börja ladda då ;) Sen på tisdagkväll kommer jag hem!

Bjuder på en lustig/ful bild!


Pigg som en iller?

NjAaaa....Snarare en klubbad säl! Så känner jag mig just nu.. Men dagen har varit så lärorik! mer än så orkar jag inte skriva:)


Träna hela dagarna!

Lånar denna bild från facebook! Så här kan de se ut ja, det spenderas mycket tid i gymmet på PT-utbildningen, kan inte bli bättre helt enkelt :) Jag ser ju riktigt klen ut i jämförelse med Julia och Sofia, värsta brudarna, bra muskler. Vars är mina?!?!
 
 
Ha en trevlig fredagskväll! ska jag också försöka ha, helt själv i en lägenhet i Spånga med mina böcker ;)
 

Glad Lucia

Ja idag är det Lucia ja, men nå luciafirande blir det inte..vad jag vet. För nu sitter jag i tunnelbanan påväg till medborgarplatsen, idag är det fördjupad träningslära och träning för olika målgrupper som står på schemat! Man börjar nu så här i slutet av denna utbildning bli lite nervös eftersom det är dags för tester snart! På söndag är det riktiga kunder som gäller och på tisdag är det praktiskt och teoretiskt prov. Spännande ! :)


Styrketester och maxpuls

Jag har varit dåligt på att uppdatera här men det skyller jag på bloggappen som inte har fungerat.

Vi gör en massa roliga saker på utbildningen och jag lär mig så mycket hela tiden och det är SÅ intressant! Men nog börjar jag längta hem såklart.

Igår körde vi maxpulstest på cykel vilket inte är min starka sida, mina ben gick in i väggen, typ så kändes det. Körde intervall på löpband idag och kom upp med god marginal över maxpulsen på löpband till skillnad från cykel. Intressant, men inte så konstigt eftersom jag aldrig tränar spinning utan jag springer ju helst :)

Har även gjort maxtester i styrka osv.. Slog mitt rekord i bänk, 50kg 1 reps blev det. Så det var jag iaf nöjd med!

Här kommer lite bilder


Snökaos i Stockholm

Ja verkligen vad snön ställer till det för stockholmarna! Tunnelbanan var sen och seg imorse så jag blev sjukt stressad eftersom jag eventuellt skulle komma försent men prick 08.00 befann jag mig i Safes utbildningslokal! Och det var i princip tomt i klassrummet, de flesta blev försenade. Någon blev 2h sen till och med, satt fast i trafiken helt enkelt. Jobbigt läge. Utöver detta har det varit en mycket givande dag med överbelastnigsskador och kroppsanalys!

Frågan är hur jag ska hinna lära mig allt?! Trodde jag kunde relativt mkt, men icke. Finns mycket att lära inom denna bransch och fullärd blir man aldrig! Men det tycker jag är positivt :)


Snö

Det snöar och snöar, börjar kännas att julen närmar sig!

Igår var jag och John ut på stugan hos mamma & pappa, åt gott, såg - så mycket bättre - där huvudpersonen var Maja från The Sounds som är ett av mina favoritband! Sen avrundade vi kvällen med ett utebad, dock inte i havet utan i en varm bubbelpool, mycket härligt :)

Nu sitter jag i tunnelbanan i Stockholm på väg till Lina. Imorgon börjar nämligen sista steget i PT-utbildningen!


RSS 2.0