Så är det

Händer inte så mycket på dagarna här, enda jag gör är typ att träna och nu börjar jag bli förkyld! har lite ont i halsen, men det är inget som hindrar mig ännu :) Nu kommer jag däremot få fullt upp, imorrn åker vi till Luleå för att gå på stan på dagen och dom andra stannar på lulekalaset och jag måste åka hem, nanting så avundsjuk jag kommer bli..Ska jobba lördag och sen 8 dagar framåt på Nolia mässan och sälja skor.. Har ju inte jobbat så mycke i sommar men nu är det dags att börja slita lite!


Härliga dagar

Jag älskar sommaren och det här vädret speciellt!


Havsbadet idag.


Då var det roliga slut

Jag börjar sakta men säkert hämta mig efter helgen, men det har även vart en tung dag idag måste jag säga. Dessutom börjar jag känna förkylningen komma smygandes, men jag käkar esperitox som jag har gjort i en vecka nu för att motverka förkylning, det är nämligen så att jag brukar ha tradition med att bly förkyld efter pdol tydligen! Och jag får verkligen inte bli sjuk nu. Det är mindre än tre veckor kvar nu tills jag åker, gah tiden går så fort jag vet inte vart jag ska ta vägen och det känns så overkligt. Men det löser sig.

Tänkte lägga upp lite kort från helgen nu, eller så kan ni kolla www.hannaohman.bilddagboken.se där finns de lite fler bilder!

Torsdagen har jag inga bilder ifrån, jobbade fram till 9 sen gick vi in och tog bara någon cider..
Fredag bjöd jag tjejerna på middag och vi hade en liten förfest här innan vi cyklade in! Sen kom vi på att kl var 10 och vi skulle se håkan halv 11 förstår ni paniken jag hade?!?! Jag och Lina gasade jävlat in, kutade genom stan bland allt folk och kom dit precis! Pjuh..Sen var vi på Kittelfjäll, egentligen kanske man skulle sett fler artister? Men jag vet inte tiden bara försvann någonstans!  


Lina, Sandra, Michelle, Sofie

Jag, Sofie, Sandra, Michelle, Lina och Sara <3

Håkan var underbar!

Sen var det kittelfjäll som gällde!

Lördagen var helt klart bäst! Vi åkte in till stan på dagen, mamma bjöd på oxfilé köpte ett par skor till kvällen för 125! och sen gick jag Lina, Michelle och Sofie in på Kittelfjäll och där var det bra drag nanting! Så där började festandet!


Ni ser ju tagget ^^

Jag och Sofie

Vi var hos Sofie!

Vi var glada! Kunde inte bli en så mycket bättre dag!

Idag har släkten varit här så nu är jag rik och sugen på att åka på lulekalaset :O Fast jag ska ju jobba på Nolia då, börjar på Lördag de.. aja vi får väl se :)

Jag säger som Amanda brukar säga ;) -Man lever bara en gång


Sliten 19års dag

Nu är man sliten efter helgen kan jag lova.. Grymt tråkigt att det är slut, det går allt för fort! Men det har i alla fall vart en sjukt kul helg! Kommer bilder och sånt sen då jag har orken.

Och så fyller man år idag ja.. Grattis till mig själv :)


Piteå dansar o ler

Underbart väder lagomt till den här helgen kan inte bli bättre hörrni!
Nu har jag stått och sålt foppa tofflor i två dagar, var ganska drygt måste jag säga.. Vi hade sämst plats!
Menmen nu var det bortgjort och nu är det bara det roliga som väntar :)

Ha en trevlig helg!! Förresten jag fyller ju år på Söndag! haha : ) Hade jag nästan glömt!


Långsamma dagar

Det här har nog vart dom två långsammaste dagarna i sommar tror jag.. tråk väder.. Hade verkligen inget att göra idag så jag sprang till havsbadet och tillbaka, kanske 16km? nordvind x2 :P Kanske inte var så himla bra för knäna märkte jag efteråt däremot.. menmen!

Imorgon och på Torsdag ska jag däremot jobba! Sälja foppa skor i stan^^ Så kom gärna förbi och köp ett par ;);)



Nu ska jag på roasters en sväng med tjejerna :)

Preparation

Man måste ju nästan snart börja planera vad man ska ha med sig.. Den stora frågan är hur jag ska få plats med allt i två resväskor? Kommer bli tufft! Här hittade jag i alla fall en packlista från skolans hemsida (www.bsu.edu)

PACKING

One of the best ways to ensure you will have a successful and rewarding experience at Ball State is for you to put sufficient time and thought into your arrival planning. When considering what to pack, please keep in mind that Ball State students generally adopt a casual style of dressing.  Useful Items to bring with you would include:

  • Clothing
    • Summer clothing (t-shirt, shorts, cotton dresses, hat, sandals)
    • Winter clothing (sweaters, sweatshirts, jeans, gloves, socks, heavy jacket, winter shoes or tennis shoes and boots, umbrella)
    • One or two nicer outfits with dress shoes for formal occasions
    • Traditional clothing from your home country or area (very useful for international festival and other international events)
  • Personal items
    • If you wear glasses and/or contact lenses, bring a spare pair of glasses and/or contact lenses and verification of your current optical prescription
    • Medication and back-up prescriptions for this medication
    • Any personal hygiene products from your home country that may not be available in the U.S. (most beauty and personal hygiene products can be purchased inexpensively once in Muncie. Local stores offer a wide range of products)
  • Optional items
    • Music from home country (CDs or tapes, can be pop, dance or traditional music of your home country. This is very useful for international events, presentations, etc.)
    • Pictures of your home country, your family and your friends
    • Camera
    • Portable radio/CD player
    • Alarm clock
    • Towels (not provided in residence hall)
    • A set of bedding sheets (not provided in residence hall)

Här har vi hur klimatet är i Muncie! :) Passar nog bra för mig det där!


CLIMATE  IN MUNCIE

Muncie, Indiana has four season climate with cold and windy winters and hot summers. For some international students, a winter in Muncie is a first snow experience. The temperature in Muncie varies from season to season. Here is the average low and high temperature in Muncie:



 Month

 Average High

 Average Low

 January33°F (1°C)16°F (-9°C)
 February38°F (3°C)20°F (-7°C)
 March48°F (9°C)29°F (-2°C)
April61°F (16°C)39°F (4°C)

May

72°F (22°C)51°F (11°C)
June81°F (27°C)60°F (16°C)
July85°F (29°C)64°F (18°C)
August83°F (28°C)62°F (17°C)
September76°F (24°C)54°F (12°C)
October64°F (18°C)42°F (6°C)
November50°F (10°C)33°F (1°C)
December38°F (3°C)22°F (-6°C)
























Hej!

Idag har det då varit de tråkigaste väder jag vart med om! regnat precis hela dagen.. Typiskt då man planerat massa saker så går ju inte det! Menmen..

Jag vet inte vad jag nu har gett mig in på, har lovat Linus att blogga på deras hemsida www.downtheline.se om hur det är att gå college och spela tennis i Usa. haha aja..



....

Nu har jag suddat och skrivit... Men NEJ. Det ska bara finnas positiva saker i den här bloggen, det är det positiva jag vill kunna gå tillbaka i tiden och läsa, minnas. Ingenting annat..

Varför måste saker och ting vara som dom är?


Vet ni? Till helgen kommer det ett högtryck till Piteå, lagomt till Pdol hur bra är inte det?!?! :)


Helgen

Då var den helgen över... På fredag åkte vi ju som sagt till Skellefteå, gick på stan på dagen och jag fick med mig ett linne och en hög svart kjol sen var det nog inget mer tror jag. Sen tog vi oss till campingen och stugan där Johan och Jonas argt väntade på oss, vi var tydligen sega? haha. 
Det var jag Sandra, Sofie, Michelle, Lina, Johan och Jonas som hade hyrt en stuga och tack och lov för att vi slapp tält! grymt less på att tälta! Förfestade uti stugan med ölspel och jag är ju nu kass på det så då förstår ni..
Åkte in till festivalen för att se populärmusik men jag missade dom såklart.. Ja vad ska man mer säga? Det var ändå en kul kväll!

 

  
Men det roligaste på kvällen måste ju ändå vart då jag Lina och Hanna hoppade studsmatta med alla barnen på campingen! haha

Lördag var vi hos Sofie före sen blev det Pentryt, lite folk var det men jag hade kul ändå!
   

Piteå dansar o ler nästa helg!

Go for it!

Idag har jag hunnit med mycket tycker jag, många bra saker känner jag! Har hunnit med en promenad imorse sen for jag och tränade 30 min med Felix men det kom värsta skuren så banorna blev ospelbara så jag for och sprang då istället sen klippte jag gräset hos morfar, städade kaninburen, städade rummet, klippte gräset hemma, fixade nå usa grejs, åkte ruller blades en sväng och nyss har jag färgat ögonfransarna hemma, förut har jag alltid gjort det på någon salong men tänkte då pröva att göra det själv och ja det blev ju självklart inte lika bra som då nån kunnig gör det men ja de duger, dock fick mamma svart färg på fingrarna som inte ens går att ta bort med aceton (!) Nä nu måste jag sätta igång att leta kläder som jag ska ha på mig imorrn och packa grejer.. Trästocks!! Sen måste jag sova, ska träna imorgon bitti med Mårten, sen hade jag tänkt hinna köpa mig en pdol biljett och efter det drar vi!!

Det blir fullt upp I helgen som det ser ut nu, imorrn åker vi till Skellefteå för att gå på trästocks (gratis festival) sen på Lördag ska jag och familjen äta på Golden Dragon sen blir det fest på kvällen och Söndag har jag ju då lyckats lova Felix att spela kl 13.00, får se hur pigg man är då. =)

Ha en trevlig helg!

by the way, tiden rinner iväg!!!!!

Vitamin C - Graduation

Läste just Amandas blogg (www.tantmandis.bloggagratis.se).. Blev helt rörd!! Tack för dom orden :) Jag saknar dig/er.. Men det känns fortfarande som att jag kommer åka tillbaka till Kramfors och träffa er i höst som det alltid vart.. Men nu kommer det ju inte vara så.. Nä nu kommer jag åka till himla USA där jag inte känner en enda männska.. Kommer sakna alla så mycket, kommer sakna tiden i Kramfors.. Det är nu man förstår hur bra man haft det... Men förhoppningsvis kommer jag trivas i Muncie också, men det kommer nog bli jobbigt i början? antar jag..har ingen aning hur saker och ting kommer bli..

Jag kommer i alla fall nästa sommar till Kramfors och hälsar på!! Det lovar jag!


Anton & Affe - släpp mig fri

Jag längtar till helgen!! Och till Pdol!! :)

haha idag.. Då kom jag på att jag skulle börja jonglera, alltså med en fotboll då.. Jag kom in i ett stim och klarade 100st :O Har aldrig klarat så många, inte ens då jag spelade fotboll! Då säger min brorsa så här:
- Det är bara för att du har fått så stora lår!
FRÄCKT VA!!!!

Annars idag har jag tränat, solat och ikväll cyklade jag Sofie och Michelle in till stan och satt på Nodo :)

 


:)




PCM

Ikväll blev det box pass med pappa och sen, tro det eller ej men jag Michelle, Lina och Sofie for till PCM, grönan = en sjö mitt ute i skogen och badade.. grymt skönt faktiskt, då man väl kom i :) alltså jag har badat ovanligt många gånger i år känns det som?! hmm



Vad händer i veckan? jag har tänkt att jag ska träna hårt dom här 3 sista veckorna innan jag börjar jobba på nolia sen de typ 2 veckorna innan jag far kör jag lite lugnare för att vara i bra form då jag kommer till USA. Däremot har jag två helger framför mig med mycke fest :S Skellefteå trästocks och Piteå dansar o ler.. Inte speciellt bra för träningen men äh det är ju dom här helgerna man ser fram emot under hela året!

 
Förra året på trästocks.   Piteå dansar o ler för två år sen då Hanna och Mandis kom till Pite :)  


Jens och Sheilas bröllop

Gud vilket fint bröllop det var! Jag har aldrig vart på bröllop tidigare, eller jo då mina föräldrar gifte sig då jag var 1 år men de kommer jag ju inte ihåg, så det var verkligen kul att få komma och jätte fint! Det var mycke tennis folk där också, kul att träffa de man inte träffat på ett tag, dock tycker folk jag har förändrats mycket och känner knappt igen mig? hmm.. hoppas till de positiva isåfall :)

   
(klicka för större bilder)

Sen på kvällen var det bröllopsfest på kårhuset med mat, underhållning, lekar och sånt. Sen var det bordsplacering och så hade dom skrivit några rader om varenda person, ganska kul att läsa! Så det var en kul kväll.

    

Då det här var över gick jag in en sväng på Pentryt :)


Tillbaka

Nu har jag kommit tillbaka till Piteå igen efter en mycket trevlig vistelse i Köping med Therese och hennes familj! Har fått mig ca 10h tennis + lite fys så nu känns de här bra :) Jag tess och Tilda hann även till Västerås för att shoppa en dag, jag hittade en kofta, linne, väska och en bikini överdel.. Sen var jag ju där för att spela en tävling också, fick maximal otur i den tävlingen kan jag säga, fick möta Tess i första matchen + att tävlingen inte skulle börja förens fredag helt plötsligt och jag som hade tågbiljett hem Fredag kväll.. Så jag spelade matchen mot tess som jag vann sen var jag tvungen lämna wo. Mycke tråkigt! men så blev det :/ Satte mig på tåget igår, en Fredag kväll.. inte särskilt kul men nu är jag hemma och på G till bröllop, min tränare och Sheila som gifter sig!


Tilda och Tess i Västerås :)

Hanna in Köping!

Nu sitter jag här i Tess hus i Köping :) Kom fram igår morse, tränade tennis, fick mig en rundtur här gick på stan osv, sen på kvällen såg vi reprisen av finalen mellan Federer och Nadal eftersom att jag missade den då jag satt på tåget.. Missade ju världens final.. kanske tur att jag inte såg den, hade varit så nervös ändå så! Matchen höll på från 4 på dagen till typ 10 på kvällen men då var de två regnavbrott också men tillslut var det klart, 6-4 6-4 6-7 6-7 9-7 till...Nadal............ :/

Menmen... Idag har vi vart och tränat sen ska vi nog spela minigolf ;D

Hoppas ni har det bra där hemma!

Mot köping


Tess och jag :)

Nu far jag till Tess, ska bli kul! Saknar henne!

Anton & Affe - släpp mig fri

Det var faktiskt riktigt kul igår!, Michelle kom och hämtade upp mig, vi for till havsbadet och hämtade Jonas och Johan sen ja blev de kvantum, hämta Sofie och så for vi till Linas syrras 18års fest och där var det mycke folk.. Fick även se Linas syrras hundvalp, en golden! Skitsöt! Var väl där ett tag sen for alla dom ganska tidigt till Pentan men vi ville inte gå in så tidigt så vi for till Sandra och sen till Pentryt där det var mycke folk vilket jag inte trodde det skulle vara, så det var en positiv överraskning ^^ Dock skulle det bli en lugn kväll för mig..men så blev inte fallet.
Har varit väldigt inaktiv med kameran på sista tiden :O men jag har typ ett kort från igår (Y)


Jag och Jonas i bilen.

Sen här är från i Fredags på havs.

Sofie, Wille och Lina

Snart är det final mellan Federer - Nadal, hinner väl se lite grann av den innan jag far iaf.. 18.19 går tåget från Älvsbyn mot en annan del av Köping ^^

Och nu ska jag vara utan den här sötisen några dagar! Hur ska jag klara de säg?


resor

Nu är biljetten till USA bokad, den 16:e augusti kl 07.30 börjar min resa från Kallax, Luleå.
Men även hembiljetten för jullovet är bokad, kostade lika mycket att boka tur och retur som en enkel så vi tjänade in ganska mycket på att boka hemresa samtidigt! Så då kommer jag hem 19:e december :)



Har vart en del tjorv i mitt huvud nu också, jag har inte alls vetat hur jag skulle göra.. Skulle ner på en tävling i Bålsta och bo hos Tess, den skulle börja nu på måndag..Men tydligen inte! Den börjar på Torsdag helt plötsligt och på Lördagen ska jag på bröllop här i Piteå och de vill jag inte missa. Vi hittade inga flyg, bara skit dyra och det har jag inte råd med.. Sen hade jag ju tankar på att åka buss till sundsvall och gå på gatufesten sen åka nästa dag till Köping, men de blev för tjorvigt! Men nu imorse satt jag febrilt och sökte möjliga vägar att ta sig till Köping och så att jag kommer hem innan bröllopet, jag hittade mig nattåg! med bara ett byte, halleluja! Så nu är det löst, jag åker imorrn kväll och kommer fram måndag morgon så då kan jag och tess träna där några dagar innan tävlingen, sen spelar jag tävlingen och åker hem Fredag kväll, kommer fram lördag kl 11 och bröllopet börjar kl 3, perfa^^ Ska bli kul att ha någon att träna med nu i veckan! Det är annorlunda att vara här hemma nu, det är svårt att hitta någon att träna med.. i Kramfors hade jag ju liksom ett helt hyreshus med folk jag kunde spela med. Men nu är det inte riktigt så. Så nu är jag iaf lycklig att den här resan blir av i alla fall, är ju så himla dyrt att resa då man bor så här långt bort!! gah..
Tänk om man hade bott nere i Skåne i sommar, då kunde man bara åka en timme bort så har man någon tävling att spela varenda helg, vecka, när man vill typ! Men jag, jag måste minsann åka 20-30 timmar för att hitta mig en tävling!

nog om det.. Idag var det damfinal i Wimbledon mellan Serena Williams och Venus Williams, syskon final alltså, ganska coolt att båda lyckats ta sig till final.. Den som vann blev Venus, trodde faktiskt på Serena men Venus var värd vinsten idag! Imorrn är det den stora finalen mellan Federer - Nadal och jag är rädd att Nadal vinner :/ och det vill jag inte, jag vill se Federer vinna mer än nått annat :) Hoppas bara man hinner se den innan tåget går!

Nä nu måste jag göra mig redo, utgång ikväll ser det ut som :) 

Sommar värme

Äntligen börjar man känna av att det är sommar! :)

Igår kväll var vi och spelade volleyboll på havsbadet, skit kul! Måste göras om i sommar!
Och idag, världens värme ute! Såklart har jag träning kl 1, den tid då de är som varmast, menmen :)
Nu ska jag ut och sola!

Ha en bra dag!


RSS 2.0