Tandläkarbesök

Hade ett minst sagt lustigt tandläkarbesök idag eller ja det var inte så kul när jag väl kom in till tandhygienisten, däremot innan när jag satt i väntrummet och väntade på att de skulle ropa upp mig. Tillslut kommer en tandhygienist och ropar Hanna Öhman, jag ställer mig upp och det gör en annan tjej också...
Tandhygienisten: Heter ni båda Hanna Öhman?
Jag och tjejen nickar, kollar på varandra och skrattar... Så börjar även hela väntrummet att skratta.
Tandhygienisten blir lite förvirrad och vet inte vem det är av oss som ska till henne, men tillslut kommer hon på
att kolla personnummret i datorn så hon går och kommer tillbaka och det visar sig att jag ska till henne. Visste att det fanns en till Hanna Öhman i Piteå, men vad är oddsen att vi skulle till tandhygienisten exakt samma dag och tid?! Väldigt lustigt var det i alla fall :)
 
Annars idag har jag pluggat anatomi, förbereder mig för PT kursen.. Men nu är det dags att fara och jobba! Har förövrigt nu jobbat 3 veckor utan ledig dag, var ledig lördag den 6e oktober och på lördag smäller det, då är jag ledig :)

Välj smör framför margarin

Aftonbladet har skrivit en artikel om hur margarinet tillverkas och visat bilder från en fabrik som tillverkar margarin
bland annat, becel, flora, milda, lätta.
 
Kemikalier i vår mat rubbar vår kropp, kan ge bla hormonstörningar mm.. ät så naturligt som möjligt, dvs
inte margarin, margarin är en av de mest processade livsmedlet på marknaden. Ät livsmedel med så få ingredienser som möjligt, utan en massa E-nummer.
 
Läs denna artikel :)

Så snuskig är fettfabriken - Hemliga bilder avslöjar: Fettet behandlas med fosforsyra och lut innan det blir margarin


Tennis läger i Skellefteå

I helgen jobbar jag som tennistränare på ett elitläger för 12-14 åringar i Skellefteå.. Har nu sovit två nätter på en omysig luftmadrass i en kall tennishall ;) Men nu är det sista dagen och sista träningspasset 9-12 sen bär det iväg till Piteå igen! Men det har varit en riktigt rolig helg än så länge med mycket tennis för ungdomarna. Nu är det en vecka kvar tills jag far till sthlm för att gå PT- utbildningen:) nedräkning;)


Militärträning

Funderar på att prova military training som verkar ha blivit populärt runt om i Sverige! Tydligen finns det även här i Piteå:) Man får prova en gång gratis, dock är det väl bara på kvällstid gissar jag och då jobbar jag. Ska kolla upp det!


Tidning

Nya fitness-magazine har kommit så jag avslutar denna dag med att ligga i sängen och läsa! Skönt :) Godnatt!


2 veckor kvar

Ja, nu är det idag precis 2 veckor tills jag påbörjar min personligtränarutbildning och drar till Stockholm!
 
 
Förövrigt har jag i helgen varit tennistränare/fystränare på ett tennisläger här i Piteå för barn vid 9-12 års ålder. Mycket trevligt har det varit med många duktiga barn från bland annat Piteå, Luleå, Umeå och Övik. Måste även säga att det är jättebra träning för mig att jobba som tennistränare inför min kommande karriär som personlig tränare! Lär mig saker och ting varje dag :)
 

Serena Williams till Båstad

Fick just reda på att Serena Williams ska spela en tävling i Båstad till sommaren, det är visserligen ett tag kvar (8e juli 2013) Vore grymt kul att se henne spela! Dessutom vill jag till Båstad, det var så länge sen jag var där nu.
 

D-vitaminbrist hos barn i norra Sverige

Idag kom en rapport gjord på ungdomar i Kiruna och Luleå, 82 procent av de testade barnen hade D-vitaminbrist!

"Ungdomar i Norrbotten har D-vitaminbrist, trots att de äter mat enligt rekommendationerna. Det visar en studie som dietisten Lisbeth Nordström har gjort." Norrbottenskuriren

Rapporten är gjord på ungdomar i Kiruna och Luleå, 82 procent av de testade barnen hade D-vitaminbrist.

Kanske dags för livsmededelsverket att ändra rekommendationerna?

I Finland rekommenderar man regelbunden användning av D-vitaminpreparat fram till 18års ålder.

Vår största källa av D-vitamin kommer från solen och det lilla som kommer ifrån maten räcker tyvärr inte långt under vintern.

Brist på D-vitamin kan leda till energiförlust, depression, trötthet med mera.


Dagens träning

Dagens träning på sensia 24: Crossfit med John
 
10 min uppvärmning på crosstrainer
Militärpress uppvärmning, sen 1 reps av 100% (maxlyft) = 30kg
90% av max = 25kg x 5 reps/3set
 
Därefter på tid, 6 varv av:
1 militärpress (stången 20kg)
5 push press (militärpress med hjälp av benen)
5 burpees
12 jämfota sidohopp över skivstång
12 hollow rocks
 
Min tid landade på: 7.35
Lovar att det är jobbigare än vad det ser ut :)
 
Bonusövning på slutet blev chins, passar på att träna på det när John kan assistera mig!
 
hittade en rolig bild
 

Nu måste jag plugga för att sedan jobba mellan 15.30-20.00

TRX

Har precis varit och tränat med mamma på Sensia 24, hon behöver pröva på lite nya övningar eftersom hon lätt kör fast i samma schema som hon haft i typ 20 år ;)
 
Bland annat visade jag henne lite övningar man kan köra med TRX banden! Körde mycket med dom när jag var i USA men när jag kom hem fanns dom inte på så många gym (inte där jag gymmade iaf). Nu däremot är de mycket populärare och jag gillar dom. Vi körde:
  • Bröstpress
  • Biceps
  • Triceps
Men man kan göra såå mycket mer! Ett bra redskap som man kan köpa hem om man vill träna hemma skulle jag vilja säga. Man ska bara kunna hänga upp det någonstans. Det mest perfekta vore att ha det utomhus på stugan tex, hängandes i ett träd. Träna med underbar utsikt, finns det något bättre? ;)
 

TRX-band

Peace

En sammanfattning av denna helg: Luleå, motiverande samtal, tennistränare, ica-fest, jobb på ica, middag hos mamma och pappa, barnvakt till Jeremias, bolibompa tittande, tennis, shopping på rusta/dollar/öb och nu sitter jag här och väntar på att John ska komma hem från sin jaktarhelg. Älgkött är bra grejer!
 
Bild tagen på Santa Monica beach

Motiverande samtal

I veckan är det fullt upp, läser ju en distanskurs via Luleå universitet så i veckan har vi haft obligatoriska moment på plats, så onsdag, torsdag och fredag spenderas i Luleå, och direkt jag kommer hem är det jobb på tennishallen. Nu idag hade jag lite lugnare schema, är ju faktiskt hemma och äter nu innan jag börjar :) Igår åt jag inte middag förrän 20.30 (!)

En uppgift vi har haft är att spela in en ljudfil när man håller i ett motiverande samtal, så jag spelade in ett med John där han skulle spela en person som vill röka. Detta samtal var jag då tvungen att spela upp idag inför halvklass med en massa okända människor, men nog gick det bra! Jätte bra inlärningsmoment :)

Nä nu måste jag fara till tennishallen! För att sedan gå och lägga mig och fara till Luleå 07.00 imorgon. hårt liv men lärorikt

Veckans träning

Idag är det måndag så tänkte summera förra veckans träning.
 
Måndag: Gym - bröst & axlar 30min
Tisdag: Tennis 2h
Onsdag: Gym - ben 50 min + tennis 1h
Torsdag: Promenad 40 min + tennis och fys (fotarbetsövningar) 1h 30 min
Fredag: Tennis 1h
Lördag: Gym - rygg
Söndag: Vila
 
 
Blev ju en riktigt bra vecka :)
 
En bild på mig när jag servar, i San Antonio, Texas - springbreak 2009.

Happy Saturday

Ett träningspass har just avverkats, man blir ju så positiv och glad efter ett träningspass eller i alla fall jag. I detta tråkiga väder blir man så slö men bara man tar sig iväg för att träna så blir man så mycket piggare för att sedan bli trött på ett "skönt" sätt.. Om ni förstår hur jag menar.. Nu ska vi iväg på middag hos mamma och pappa, mamma skulle visst göra en chili gryta som ska koka i flera timmar så det blir spännande! Sen blir det att möta upp Sofie och David för att ta det lugnt. Inge party här inte, jag och John har typ blivit pensionärer?? de känns nämligen vääldigt jobbigt att gå ut på krogen nu för tiden ;)

Inspiration

 
 
 
 
 
 

The chair is a killer

Såg vetenskapens värld idag på svtplay. Det handlade om hur motion påverkar oss människor, osv. De har forskat fram att HIT (högintensiv) träning kan ge väldigt goda resultat. De gjorde tester på en man som skulle cykla så fort han kunde men endast 20 sek x3, han tränade bara detta vilket blev typ 3 minuter i veckan plus att han försökte ta trappor istället för hiss, stå mer osv. Efter fyra veckor med totalt 12min träning hade han förbättrat sin insulinkänslighet med 23% !
 
Vad dom också poängterade var hur farligt det är att sitta för många timmar i sträck, varje timme ska man röra på sig! Det räcker inte att man sitter hela dagarna och tränar 1 timme.. Det viktigaste är helt enkelt att undvika stillasittande så mycket man kan, ta trapporna istället för hissen, laga mat, städa, under arbetstid - växla mellan att stå och sitta - gå runt. Sträva helt enkelt efter att stå och gå så mycket som du kan under dagarna (speciellt om du har ett stillasittande jobb) lägg dessutom på högintensiv träning, man behöver inte träna flera timmar det kan istället bryta ner kroppen.. Lägg på intervaller när du står på crosstrainern eller på löpbandet, de behöver inte vara långa eller många, det viktigaste är att bryta mönstret så att kroppen inte vänjer sig.. :)

Det var en väldigt intressant dokumentär så jag rekommenderar er att se den!

Länk:
http://www.svtplay.se/video/326348/1-10-del-2-av-3

Måndag och oktober

Tänk om denna förkylning nån gång kunde ge med sig.. När vi kom hem från resan blev jag sjuk, fick feber osv sen blev jag ganska fort frisk, började träna osv och så blev jag sjuk igen.. Det sägs att man ska vila lika många dagar som man har varit sjuk, alltså om jag haft feber tre dagar ska jag vila minst tre dagar till vilket jag även gjorde men det hjälpte ändå inte. Veckan som var har jag bara spelat tennis och inget mer (blev ganska många timmar iof), men i veckan ska jag även börja med lite lättare styrketräning..
 
Denna månad ska jag köra järnet i gymmet eftersom jag den 4e november påbörjar min utbildning till personlig tränare via SAFE! ska bli så himla kul :)
Bild tagen nu i sommar på stugan

RSS 2.0