Ball State invitationals, tournament

I helgen hade jag min första turnering som var här i Muncie på hemma plan, det var en mer individuell tävling. Invitationals kallas dom här tävlingarna som vi har på hösten. Vi började fredag morgon kl 08.00 med uppvärmning, tjejerna hade då gjort en uppvärmnings CD och lagt in en svensk låt! Basshunter Boten Anna, haha! grymt kul när den kom upp. Faktiskt några här som känner igen den låten! Visste jag inte. Tjejerna går runt och säger till mig: - "Hon heta Hanna hanna heta hon"! låter ganska gulligt :) Fredag var en tuff dag, det var ungefär 28 grader varmt och vi var vid tennisen från 8 på morgonen till sju, halv 8 på kvällen. Jag spelade två dubblar, vann en förlorade en. Spelade en singel som höll på kanske 2 ½ timme som jag vann tillslut i supertiebrake 10-6. Fick då 30 min vila sen skulle jag spela ytterligare en singel, jag var ungefär helt död, började känna av armen och sen var inte mina fötter de bästa, ovan de nya skorna eller nått. Sen under matchen blev jag allt mer trött och det kändes som att jag skulle svimma men jag kämpade och förlorade tillslut. 7-5 6-4. Jag fick solsting tror jag, hade säkert druckit för lite också. Menmen. Sen åt vi middag och jag somnade den fredagskvällen kl 21.00 (!!) solen tog verkligen död på mig den dagen. Jag=röd som en tomat i ansiktet + fula linjer från kjol och t-shirt

Lördag morgon var jag minst lika trött då jag vaknade även fast jag sovit 9h! Sen upptäckte jag också en jäkla blånagel på lilltån :/ tog på mig flipflops och gick till tennisen, gick till en trainer för att göra något med lilltån så att jag skulle kunna ha på mig tennis skorna. Men hon kunde inte göra något. Det skulle bara sätta mer press på tån. Det var hemskt att röra på sig med skorna i början men sen på något sätt avtog smärtan lite grann men ni vet hur det känns då man har ont då man är lite rädd för att röra sig, även fast man vill så går det inte. Jag spelade två dubbel matcher, vi förlorade och spelade inte så bra! Sen spelade jag en singel, tån blev faktiskt bättre men jag spelade ändå inge bra och förlorade 10-8 i supertiebrake. Hatar dom där himla supertiebraken! gah..
Skulle egentligen spela en till match mot en tjej i mitt lag men vi spelade aldrig den eftersom båda var halvt skadade. Efter den här turneringen blev alla i laget lite halvt skadade :S Men det är förhoppningsvist inget allvarligt för någon.

Men det var roligt och annorlunda än alla svenska tävlingar! Roligt att möta lite andra spelare! Önskar bara att man skulle kunna spela utan att ha ont någonstans.

    

Här kommer en länk till en artikel till vår hemsida! http://ballstatesports.com/ViewArticle.dbml?SPSID=62149&SPID=6784&DB_OEM_ID=14200&ATCLID=1590893 

Kollar bloggar, bilddagboken, pixbox och ja allt möjligt för att hålla koll på er där hemma i sverige ;) Och då ser jag folk med halsduk, mössa, jacka och det känns så konstigt på nått sätt för här går man i t-shirt och shorts och skulle inte ha en tanke på att ta på sig en jacka! Jag svettas då jag ser bilderna ungefär. Jag som trodde jag åkt till ett kallt ställe ^^ Men då jag snackar med folk som kommer från Australien, Mexiko, Brasilien och allt var de nu kommer ifrån så tycker dom det här vädret är vinter. hmm..

Hej sverige!

Vad har hänt senast då? Ja i lördags såg vi på amerikansk football..Ball state (min skola) mötte Indianapolis, bortamatch så vi såg det på tv..och det var en väldigt stor match för att indianapolis är väldigt bra och Ball state hade typ 40 raka förluster eller nått.. Ball state vann denna gång med typ 40-20 eller nått, stora siffror iaf.. MEN....... En spelare från min skola bröt nacken, den bästa, han är en senior och skulle gå upp i proffsligan nästa år, tror han var bland de bästa i landet bland college football på sin position. Men nu kommer han aldrig kunna spela football igen. Jag vet inte ritkigt hur det ligger till med han men han kan just nu inte gå. Så tråkigt :/ Får rysningar i kroppen varje gång jag tänker på det.

Söndag var vi på camp adventure med laget. "team bonding session" hehe. Det var typ kul första timmen sen var det lite drygt, det var varmt och vi var grymt törstiga! Det var i alla fall en massa olika problem och grejer som vi skulle lösa som ett lag. Efter det åkte vi hem till Kathy´s hus (coach) och hon bjöd på middag! Så det var trevligt!

I veckan är det något som kallas Homecoming, jag vet inte riktigt vad det är men det är massa grejer som händer här på campus. I Måndags var det en stor bonfire, en stor brasa och uppträdande = kändes som att det var valborg. Sen i onsdags var det fyverkerier = kändes som nyårsafton. Sen har det vart en massa andra saker som jag inte har haft tid att gå på eftersom jag har sjukt mycket i skolan.

I tisdags efter träningen for vi för att kolla upp olika telefonbolag, vi har nämligen tänkt skapa en "family plan" alla vi internationella tennis spelare ^^ Jag, Georgina från Australien, Andres från Mexico och Dave från Bermuda! haha. Så det blir billigare om man är i någonslags familj. Svårt att förklara men iaf :) Det skulle då kosta ungefär 150kr per månad med gratis att ringa och smsa. Dock stötte vi på ett problem men orkar inte förklara det är nog inte så intressant för er att läsa heller så! Men vi ska iaf försöka fixa det.

I helgen har jag min första turnering (!) jag är nervös. Det börjar imorgon kl 08.00 med inbollning sen börjar vi spela dubbel kl 09.00. Så jag tror jag kommer spela två dubblar och två singlar imorgon! Men det ska bli kul! Jag slipper skolan imorgon! Wohooo! haha. Dock har jag så mycket jag måste ta igen.! suck

Vetni! Igår efter träningen gick vi och åt en buffé och dom serverade "Swedish meatballs" stod det på en lapp! Smakade ju inte riktigt som svenska köttbullar såklart men det var gryymt gott!! :)
Och idag gick vi och åt en annan buffé (vi gillar bufféer) och vi hade turen att pricka in taconight! grymt gott det med!
Så nu är jag proppat mätt och måste plugga... Måste även gå runt på jakt efter någon som kan linda om mina rack innan imorgon! haha..jag är så grymt dålig på det!

Jag saknar alla er där hemma! Hoppas alla har det bra!
Håll tummarna för mig imorgon :)

Sorry för dålig bilduppdatering, det kommer nån vacker dag!


No free time

Var ett tag sen jag skrev nu.. Men jag har verkligen ingen tid över för att skriva! Helt seriöst.. Det har varit en grymt tuff vecka med en massa inlämningar och plugg till sociologi provet som jag hade idag, vet inte riktigt hur det gick men jag var inte lost i alla fall. Sen hade jag ett speech och en quiz idag också..Som avslutning på dagen hade vi träning från 14-00-20.30 (!!!!!)  hade dock en timmes middag där också men ändå + att vi hade gym imorse 06.30-07-30.. Så jag kom nyss hem, har precis tagit en dusch och det ser ut som det blir en lugn kväll, alla i laget är helt slut efter dagen. Sov mindre inatt än vad jag har tränat idag. Så jag är ganska trött just nu.
Vår tränare bryter reglerna såååå mycket.. Vi får  bara ha 4 timmars träning per dag idag hade vi ca 6h och på en vecka är det 20h som gäller, och den regeln har vi då redan brutit.. det gjorde vi förra veckan också. Varje vecka måste vi också skriva under ett papper som säger att vi inte tränat mer än 20h på en vecka eller mer än 4h på en dag, men ingen vågar säga något. Alla är rädd om sitt scholarship.
Alltså det är ändå helt okej för mig den träning vi har, det enda är att jag verkligen inte har tid att plugga, i veckan har jag suttit uppe till tolv ett tiden för att plugga sen upp 6, det är för lite sömn för mig.. Jag behöver nämligen mycke sömn :)
Men i helgen är vi lediga lördag och söndag från träning! tjoho! Dock har vi någon "team bonding" grej på söndag, vi ska till camp adventure tror jag sen middag hos vår coach! Blir nog trevligt!

Vad har annars hänt? hmmm.. Vi har provat olika "uniforms" som vi ska ha under matcher, och dom var snygga! Adidas I like.. Har fått en massa träningskläder och jogging + tennis skor.. hehe det roligaste med allt de här, kläderna som vi får! haha neeerå...

En lite rolig sak.. Det finns en i killarnas lag som kommer från Bermuda. Han kan alltså gå runt sitt land på 5h! Är inte det lite lustigt :) Väldigt litet land med andra ord, ungefär 40000 invånare tror jag det var, Piteå är ju ffs större!

Vad mer kan jag säga.. Här om natten drömde jag om svensk mat, var nämligen hungrig då jag gick och la mig.. Men jag tycker maten är helt okej här ändå, det finns så mycket att välja på. Vi har en viss summa pengar för frukost lunch och middag som vi kan gå till olika resturanger, affärer eller bufféer att äta...Jag skulle kunna köpa endast godis och glass till middag om jag ville tillexempel! haha.. Sen på bufféerna finns det alltid glass och en massa andra goda saker som det är väldigt svårt att hålla sig undan ifrån! haha ;D Kakor muffins å grejer överallt, ibland känns det som det finns mer bakelser och shit än vanlig mat! Men min standard efterrätt har blivit ananas! Sjukt god ananas som man kan ta hur mycket man vill! de gillas :) Sen har jag även hittat mig en jätte god sallad..Försöker leta upp de nyttiga vilket inte är så lätt i detta samhälle! Efter vi vart på gymmet på morgonen brukar vi gå på en frukost buffé där dom har allt möjligt, tex hårdkokta ägg! mums!! tjejerna i laget tycker jag är konstig som äter dom ungefär.. Dom äter ju scrambled eggs.. Men det var då inte gott.. + onyttigt.

Sen försöker jag lära ut svenska till min kära australienska vän som är ett fan av basshunter! haha! Och nu också maskinen - alla som inte dansar är våldtäktsmän! Det låter så himla gulligt på nått sätt då dom försöker prata lite svenska :) Ungefär "jag heta"

Alla lärare försöker uttala Hanna som vi svenskar säger men det låter verkligen inte rätt.. Häänah låter isåfall mycket bättre..

Jag har inskaffat mig dom vanliga fula tennis linjerna av solen.. från shorts och t-shirt.. inte snyggt men..Det är nämligen fortfarande varmt här..Men behagligare nu än förr, så de är skönt :)

Nu blev det ett långt inlägg kära läsare, grattis till er som tog er igenom det! Haha :)

Hade bra!


I'm back

Har inte så mycket tid över till att blogga, men tänkte skriva ihop ett snabbt litet inlägg!
I fredags var vi innan matchen hos "the puerto rican guys" (några tennis killar) sen tog vi bussen till matchen, sjuuuukt mycket folk det var! Vi kom lite sent och fick typ knappt plats, så vi satt på någon gläsplätt! Folket var som galna bara för att matchen visades på tv ungefär.. Bra stämning och Ball state tog hem ytterligare en seger! Sen traskade vi runt.. Blev en ganska tidig kväll, hade träning på lördag.. 09.30-13.00 ungefär. Sen blev det lunch, walmart, vila och sen på kvällen for vi till en golf fest, en tjej som fyllde 21=hon får gå ut på krogen. Åkte tillbaka till en annan fest sen så var kvällen över. Alltså det är husfester överallt här omkring! Aldrig vart med om dess like. haha!

Söndag sooooov jag! gud så skönt att få sova ut. Fast var tvungen göra tråkiga saker, som att tvätta + plugga! Typiska söndagar.. Sen var jag bjuden på middag igen hos Hayleys föräldrar! Tacos, grymt gott!. Hennes mamma bjuder också alltid på olika majs i olika former, skit god majs! Det finns stora majs fält här överallt och tydligen är det säsong för majsen nu, därför den är extra god ^^ Sen for jag på study table i 2h, tänkte göra bort de så fort som möjligt.. Alla athleter måste gå på study table ett visst antal timmar i veckan, vi tennis har endast 4h det är typ det minsta av alla lag! tack för det! Vissa andra som simmare har 8-9 timmar! Så dom måste i princip gå varje kväll på det där.. Men man får i alla fall sitt pluggande gjort där inne, dom är väldigt strikta på att man ska va tyst, och man får inte sitta brevid någon i sitt lag, sen om mobilen ringer åker man direkt ut. Men det här är inte något man måste ha alla år, eller ja det beror på hur bra man är på att plugga och hur bra man är i skolan ungefär. Men minst en semester (termin) måste man ha det.. Tror jag! är inte helt säker.. hehe :)
Man får verkligen sjukt mycke med läxor, vet inte riktigt hur jag ska klara av allt det här! Med alla träningar och så.. Men man kommer väl in i det förhoppningsvis.

Idag var jag på mitt första gym pass, 06.30 imorse startade vi.. Vi är 8 tjejer och har 3 fystränare! Så det var ett bra pass, man får mycket med hjälp så att man gör rätt.
Sen var jag i skolan från 09.00-13.00 skyndade mig att köpa lunch gå och hämta mina rack, byta om och sen var det träning från 14.00-17.00 Åt middag sen ruschade jag hem.. duschade och letade upp en tv i det här huset, hittade en och hann se sista setet mellan Federer och Murray! Rös i hela kroppen av att se Federer vinna! Och slippa se Nadal i finalen också, hur bra som helst!

Egentligen har jag verkligen inte tid att sitta här och blogga men.. Måste plugga!

TACK!!

NU KOMMER DET GLADA INLÄGGET! Ni förstår nog inte vilket smile jag just nu har! Min coach ringde precis då jag satt på toa och sa:
-Congratulations Hanna!!! You are cleared!!

Förstår ni hur lättad jag är just nu?!?! jag vet inte vad jag ska säga!

Hela laget har precis ringt och grattat mig så nu ska vi och käka sen är det football game ikväll! Idag är det en stor match som kommer visas på tv + att det är en fredag! Så det ska bli kul! Hundra gånger roligare nu också! :D

Halleluja!

Väntan

Det är torsdag och jag har fortfarande inte fått veta ett piss! Jag blir galen.. Men imorrn var det 90% chans att jag skulle få veta i alla fall.. Så vi får se, men jag förväntar mig ingenting.. Jessica har samma problem som mig nu också! :/
Dessutom har jag dragit på mig en förkylning, men det är ju inte speciellt ovanligt så.. suck..

Idag började den officiella träningen och jag blev tillsagd att inte ens gå och kolla på träningen, jag fick åka med Amanda och slå lite på några andra banor så ingen skulle se ungefär?? Fick tydligen inte säga till mitt lag att jag tränade heller???? Fattar ingenting med alla dessa sjuka regler. Det suger! Jaja förhoppningsvis är allt detta över snart :)

Förresten!! Det regnade idag!!!! i typ 5 min.. Värsta chocken ungefär. Första gången sen jag kom hit.. Tempen ligger på ungefär 33 grader på dagarna, just nu när klockan är 21.00 är det 28 grader.
Och det är helt sjukt varmt att träna i! Svetten flödar och racketet slingrar iväg från mina händer.. jag är ovan detta helt klart! Minns då vi tränade i Kramfors där i april nån gång tror jag det var?, då kunde man inte hålla i racketen för att man frös så mycket om händerna. Jani tiderna förändras!

Kanske inte världens positivaste inlägg men. Förhoppningsvis kommer ett mega glatt blogg inlägg imorrn!!

Bio och Gossip girl

Tänkte bara meddela att jag precis sett premiär avsnittet av gossip girl! :) wohoo äntligen är det igång!
Annars idag var vi på bio och såg sisterhood of the traveling pants 2.. en riktig tjej film! Men sånt är bra. Har hunnit vara på bio två gånger nu här i Muncie, första gången såg vi Mirrors och efter den blev man lite rädd för speglar, haha. Men det gick snabbt över! Kostar endast hmm vad var de.. ca 40 spänn att gå på bio!
Även premiär avsnitt av One tree hill idag, visas exakt just nu men jag får ladda hem det istället. =) Måste plugga lite, har uppgifter till imorrn!

Helgen

Jag går fortfarande och väntar på svar från clearinghouse om mitt fall! haha.. Kommer förmodligen få veta på tisdag hur det kommer bli!

Helgen har varit hektisk..

Fredag: Skola, följde med Kylee för att tatuera sig, middag och sen gick vi till Rachel, gick till någon fest som en football player hade.. Det var kul!! Dans och beer pong

Lördag: Träning från 11-2 ungefär, ja jag fick träna pga att head coach inte var där. Lunch dusch sen gick vi till the village och shoppade lite, for till walmart och shoppade ytterligare lite.. Sen var vi ut och åt på scottys, vi är typ redan less på dormfood, eller ja.. jag är inte speciellt less faktiskt! Sen traskade vi runt, gick förbi någon fest sen tillbaka till campus och på någon late night som dom annordnar varje lördag. Men var inte där speciellt länge sen blev det sängen.

Söndag: Träning 11-2 igen.. Lunch, dusch, skype och msn, sen var jag tvungen plugga så jag och Sarah var i biblioteket 1½ timme! Sen var jag och Georgina bjuden på middag hos Hayleys och hennes föräldrar! Kalkon och nån pasta aktig sak + potatismos gott var det iaf! Trevligt och dom är så himla gulliga! Åkte tillbaka till campus spelade lite volleyboll med de andra tjejerna och nu sitter jag här och ska snart sova..

Har varit helt själv i vårt rum i helgen, alla mina rumskompisar drog hem så det har vart skönt måste jag säga! haha..

Imorgon är det en helgdag, labor day..vet inte vad det är! Dom andra vet typ inte heller vad det är riktigt så.. Men vi är i alla fall ledig från skolan! weeej! :)

Sen är det tisdag och då kommer jag vara nervös!

Lite bilder från helgen...

  

Bild 1: vi hade lite att göra :)
Bild 2: Jag, Kimber, Hayley, Kylee, Dena, Sarah och Georgina längst fram
Bild 3: Kimber, Sarah och jag
Bild 4: Andres, Rachel och Hayley

Bilder från i torsdag på football

     

För er som inte vet (typ mamma och pappa?^^) så kan ni klicka på korten så blir dom större :)
Bild 1: Förbereder oss med middag på woodworth innan matchen.
Bild 2: Sarah, Dena, Andres och Kristin.. Kimber och Kylee där bak :)
Bild 3: Cheerleaders
Bild 4: Football
Bild 5: Football
Bild 6: Kristin och Jag

Ball state vann förövrigt! Överlägset ^^


RSS 2.0