Nu är det äntligen här!!

Äntligen!!! Idag när jag kommer in på jobbet ser jag att vi fått in Zoegas julkaffe! Som jag har längtat! Längtar tills imorgonbitti när jag får ta mig en kopp ;) Lite väl sent för kaffe nu tyvärr..



Annars har dagen varit fullspäckad:
- 06.30-07.30 Morgonpromenad
- 09.00-15.00 Grupparbete och träning inför gympa passet
- 16-20.30 Jobb
- 20.30-21.00 Passa på att handla
- Nu 22.30 går jag och lägger mig, finns tyvärr inga krafter kvar.

Shopping

Idag har jag minsann shoppat & fyndat!

Det var 20% på allt i en gym&fitness butik här i Umeå så då passade jag på att köpa mig en Kettlebell! Gick en kettlebell utbildning i början av september och efter det har jag tänkt att jag ska köpa mig en, men det har inte blivit av förens idag och tur hade jag eftersom det var 20%! Så nu kan jag stå här i vardagsrummet och träna! :)

Bjuder på en bild :-)


Köpte också ett par träningbyxor och ett underställ på stadium som var på medlemspris & rea! Så jag är väldigt nöjd :)

Sockerberoende?

Läste i sommras en intressant bok som jag kan rekommendera!



För vissa människor är socker mycket farligt och för andra inte fullt så farligt. Stora mängder är inte nyttigt för någon, men många kan nyttja sötsaker måttligt utan negativa konsekvenser.
Detta är viktigt att inse. På samma sätt är det ju med alkohol: stora mängder är inte bra för någon, men många kan dricka måttligt och med övervägande positiva effekter. Andra måste avstå helt för att inte duka under.


Vi har nämligen lika unik kroppskemi som vi har unika fingeravtryck. Den enes föda är den andres gift, sade en stor tänkare för länge sedan. Det vi äter påverkar hela vårt mående, men på olika sätt för olika människor.
Somliga blir "höga" av kaffe. Somliga kan inte äta mer än två rutor choklad utan att må illa, andra klarar helt enkelt inte att sluta när de väl börjat.


http://www.bittensaddiction.com/

Jag är en sån där som inte kan sluta äta godis, jag äter tills det är slut även fast det inte alls är gott.. Jag och John är lite olika där, John äter några få godisar och blir sedan less och kan spara godispåsen flera dagar! orättvist tycker jag..

På senaste halvåret har min mage blivit mer och mer känslig så nu pallar typ inte min mage lösviktsgodis, jag som älskar hallonmattor och röd/svarta dödskallar..men det är ju inte värt det. Man äter godiset i typ 5 min sen har man ont i magen resten av kvällen och eventuellt dagen efter också. Däremot verkar det som att choklad fungerar bättre :) Så idag har vi mumsat i oss en Marabou mörk choklad med nougat & hasselnöt - det är favoriten just nu!

Hoppas ni har en trevlig helg!

Träning

Det är mycke gympa på schemat nu, vi har i veckan fixat klart vårt pass och nu gäller det att öva in alla steg! Nästa vecka på onsdag är det redovisning för klassen och på torsdag kommer vi att köra med hjärt- och lungföreningen! Hjälp va nervöst det kommer va. Jag har i alla fall en jätte rolig låt med smurfarna som heter gympa mer ;)

Idag på förmiddagen var jag och min grupp på Iksu som vanligt och övade, när vi var klar så kom John och vi körde ett crossfitpass tillsammans! :)

5 reps/5 set bänkpress på ca 90% av sitt max.
500m rodd på tid (på brandmanstestet ska man klara detta på 1min och 45 sek...tyvärr så lyckades inte jag 2.04 hamnade min tid på)

Sen 8-7-6-5-4-3-2-1 reps av: (ta tid)
  • armhävningar
  • kettlebell sving
  • double-unders (dubbelhopp med hopprep)
Känns som att crossfit är något jag kommer fortsätta med! grymt kul är det i alla fall :)
Nästa gång John kommer till Umeå blir det att försöka få bättre tider!

Körde sedan lite dubbelhopp med hopprep och jag lyckades slå mitt rekord som legat på ca 60st i rad.. Nu blev det helt plötsligt 84st. Hade jag verkligen inte väntat mig!

Mellanmålskakor

Var på jakt efter något mellanmål som man kan ta med till skolan och då hittade jag detta recept på en annan blogg. Mycket goda blev de faktiskt :)



Mixa ca 2,5 dl valfria naturella nötter till ett fint mjöl. Blanda ner 2 äggvitor, 2 msk smält smör, kanel/kardemumma, valfri mängd blåbär och ½ banan. Klicka ut smeten på en plåt och grädda på 175 grader i ca 10 min. Toppa med blåbär och kanel.

Crossfit

Imorse var jag iväg på iksu en sväng och tränade, grymt skönt att träna på morgonen och så har man ju nästan gymmet för sig själv :) I alla fall så prövade jag att köra ett crossfit pass, det var John som började att snacka om det igår så då tänkte jag att nä nu är det dags att jag prövar! Har som tänkt köra det väldigt länge men det har inte blivit av.

Vad är då crossfit??

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet

En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min.


Varje dag kommer det ut "dagens pass" på http://www.crossfitnordic.se/category/dagens-pass/ med filmbeskrivning på alla övningar, hur bra som helst!

Så idag var det:
  • Knäböj 90% av din kapacitet 3 reps och 4 set. (jag körde inte riktigt 90% av min kapacitet med tanke på mitt ostabila vänster knä)
Därefter kör man dessa tre övningar nedan som ett set och så kör man så många set man hinner på 8 min.
  • 6st goblet squats med 8kg kettlebell
  • 2st Thrusters med 8kg kettlebell
  • 24 double unders (dubbelhopp med hopprep)
Jag lyckades knåpa ihop 8 set, SJUKT jobbigt.. Jobbigare än det låter vill jag lova. Sen kan man köra exakt samma pass igen någon gång och försöka klara ännu fler set. Mycket bra och effektiv träning.

På iksu finns det en pass man kan gå på som heter total training, det liknar crossfit och då har man också en ledare (som ofta är en personlig tränare) som fixar alla övningar och hjälper till med teknik. Dumpa bodypump och kör detta istället är mitt råd, i bodypump har inte gruppledaren möjlighet att gå runt och hjälpa folk med teknik och oftast när man går på dessa pass ser man folk med hemsk teknik = skaderisk på hög nivå.

Det roliga med total training är också att man aldrig har någon aning vilka övningar som väntar när man kommer på dessa pass. :) Alltså är det bra variation, i bodypump körs samma pass vecka ut och vecka in i 4 månader eller vad det nu är? Om man kör detta vecka ut och vecka in lär sig musklerna med andra ord vad som väntar och man utvecklar inte sin styrka på samma sätt, man underhåller den...vilket iof också är bra men det är ju bättre att både underhålla och förbättra, eller? :) MEN, man ska köra det man tycker är kul. Den bästa träningen är den som blir av ;)

Gårdagens frukost

Igår gjorde jag en sån där dunder frukost igen. Prövade på att göra blåbärsplättar på dinkelmjöl och en äppelkesellakompott smaksatt med pepparkakskryddor!

Så här såg det ut:


Plättar med dinkelmjöl istället för vetemjöl. Resultat: mums vad goda! grymt gott med blåbär i smeten!


Smörstekt äpple & havregryn blandat med pepparkakskrydda därefter kesella blandat med honung & pepparkakskrydda. Slutsats = Smakade jul ;)


Nodo i Piteå

Nodo är ett café i Piteå där jag och mina vänner har spenderat mycket tid! Idag läste jag i Piteå tidningen
att Nodo blivit LCHF-certifierad, det cheferna delvis gjort är att de tagit bort margarin, glutamat och smakförstärkaren E-621. Sen finns det ett antal andra krav som krävs men hur som helst så blev jag glad när jag läste detta! Ett framsteg för ett hälsosammare Sverige!

Jag själv köper till exempel aldrig margarin nu längre efter att ha förstått vad det innehåller i jämförelse med smör.

Jonas Colting säger så här:

”jag har svårt att komma på nått som är mer ohälsosamt eller raffinerat än just margarin”

 

Margariner är till stor del gjorda av vegitabiliska oljor och oljor är som alla vet rinnande. För att den här oljan ska fungera i fast form så genomgår den en kemisk process som inte är hälsosam. Som jag skrivit tidigare är vår kropp inte anpassad för att hantera alla dessa kemikalier. Naturligt är bäst helt enkelt!:) Jag äter inte enligt någon diet eller någonting men jag försöker att undvika så mycket hel och halvfabrikat som möjligt eftersom de innehåller så mycket kemikalier.




Fredagsmys

Middag hemma hos oss med Sandra och Martin! Väldigt trevligt och mysigt, en perfekt fredagskväll helt enkelt :)


Biff med rödbetor

Igår kom John hem och då lagade vi till en riktigt god middag, John var skeptisk men han blev positivt överraskad ;)

Köttfärsbiffar
(som innehöllt allt som fanns hemma typ):
- Köttfärs
- Samba oelek
- Chili & garlic sås
- Pressad vitlök
- Salt & peppar
- Riven ost
- Basilika
- Timjan

Rödbetor i marinad
- Oliv/rapsolja
- Pressad vitlök (tror de var 2 klyftor)
- Salt
- Peppar
- Basilika

Ugn på 200 grader i ca 30 min eller tills de mjuknat.

Och så blandade vi ihop en kall sås med kesella och sweet chili sås!


(såg ju lite färglöst ut på denna bild, men gott vare i alla fall)

Vad gör jag nästa år?

Nu är det sista året på min utbildning och mina tankar snurrar fram och tillbaka... vad kommer hända nästa år? vad gör jag då? vart bor jag? allt känns så osäkert.. jag har aldrig varit i denna situation, jag har alltid förut haft klart vad jag ska göra.. Men nu har man ju ingen aning, man är ju liksom inte garanterad ett jobb. MEN

Något som jag vet är i alla fall att jag vill jobba med:
  • Att vägleda människor till ett friskare och hälsosammare liv. Genom främst träning & kost.

Så tanken med min blogg är att den ska vara en början till detta. Genom att ge tips på goda och nyttiga recept samt ge inspiration och mer kunskap om träning :) Sen tror jag också att jag lär mig mer när jag får skriva ner saker som jag läst.

Nä nu ska jag fokusera på nuet, det är ju trots allt ett helt år kvar tills jag är klar. Idag ska vi nämligen sätta ihop
ett gympapass för hjärt- och lungföreningen i Umeå, kommer nog bli kul :)

Ordspråk

"Den som inte har tid för fysträning, måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom"

Skräpmat lika beroende som heroin

"För första gången kan forskare nu visa att mat, eller närmare bestämt det vi brukar kalla skräpmat, kan skapa samma typ av fysiska beroende som kokain och heroin. Samma biokemiska mekanismer som får vissa att falla in i missbruk av tunga droger förklarar också varför andra äter sig feta"

Läskigt...

För att läsa hela artikeln klicka på denna länk:
http://svt.se/2.108068/1.1942524/lika_beroendeframkallande_som_heroin



Stavgångspromenad

Idag har det blivit endel motion/träning för min del men inte mig emot det är ju då jag mår som bäst :) nu känner jag mig däremot lite sliten men då är de ju också skönare att sätta sig i soffan och ta det lugnt.

* 1h morgonpromenad
* 3h stavgångspromenad
* Gym - Bröst & Axlar



Gillar starkt vårt schema nu som innehåller olika aktiviteter, såsom stavgångspromenaden vi hade idag. Grymt härligt, speciellt att få vara ute i skogen. Dock synd att de började regna i slutet :/ I alla fall så körde vi en massa olika grejer med stavarna & i slutet skulle vi göra ett pass för en grupp med fokus på lek & rekreation.

Hmm intressant


Tillbaka i Umeå

Har haft en jätte mysig helg i Piteå men nu är jag tillbaka i Umeå igen.


Promenad i Södra hamn i det fina vädret som Piteå bjöd på :)

Promenad

Promenad med mamma i Piteås friska luft:) känns som att man måste ta vara på hösten nu innan vintern kommer!


Kaffe

Har du smärta i musklerna efter träning? Drick två koppar kaffe innan du tränar så kan du reducera smärtan med upp till 50 %, säger författarna bakom en studie publicerad i Journal of Pain.

http://www.muscles.se/kaffe-hjalper-mot-smarta-efter-traning/



Huvudvärk och träning

Halsen känns mycket bättre nu dock försvinner inte min ihållande huvudvärk, tror jag har haft huvudvärk 2 veckor i sträck nu..som försvinner när jag tränar. Har som inte riktigt analyserat varför - bara tänkt att träning hjälper mot allt typ ;) Men idag har jag nog förstått varför det är så, tack vare Emelie.. Jo jag är stel i nacken och när jag tränar blir jag varm och mindre stel. Frågan är varför jag inte tänkt på det tidigare?! Måste nog få mig nå nackmassage!:)

Idag hade vi styrka 13-17, 4h utan huvudvärk ;) dröm! Tyvärr är den nu tillbaka och jag känner mig slö som aldrig förr. Men i alla fall så var det grymt kul, först körde vi total training vilket var grymt jobbigt - massa stationer med armhävningar, upphopp mm. Sen delades vi upp i gruppen för att fixa ett eget styrke pass med ett visst tema, min grupp fick teknik. Så vi körde lite olika övningar där vi skulle fokusera på att tekniken var viktigast. De andra hade fokus på utmaning och den tredje gruppen på samarbete. En riktigt kul och givande lektion med andra ord!


Nu är det helg och jag tar bussen till Piteå! :)

Laxpaj

Idag känner jag mig lite piggare än vad jag gjorde igår men har fortfarande känningar i halsen så det blev vila idag. Hade planerat att köra ett ryggpass men kanske hinner med det i helgen istället! Såklart var jag jätte sugen på att träna idag också speciellt efter att ha sett en massa träningsfilmer på en lektion, men jag höll mig.

For istället hem och lagade mat. Prövade på att göra en laxpaj, var lite skeptiskt där ett tag men slutresultatet blev grymt bra! Över förväntan :)



Pajdeg:
2.5 dl dinkelmjöl, 100g naturell keso, 100g smör ---> in i kylen 30 min därefter i ugnen 15 min på 200 grader.

Fyllning:
Skär laxen (jag hade 3 laxsnittar) i mindre bitar och fördela över pajdegen, strö dill ovanpå.

Lägg i lite broccoli

Blanda 2 ägg, 1.5 dl ost & 2dl matlagningsgrädde + salt och citronpeppar. Häll över laxen och in i ugnen ca 25min

Seniorgympa!

Igår var det personalmöte och när jag kom hem kände jag mig inte alls pigg. Så imorse vaknade jag med ont i halsen :( Typiskt just denna vecka när vi har mycke träning på schemat. Vi ska nämligen köra en massa gruppträningspass för att lära oss hur vi kan lägga upp dom, hur man ska va som ledare & för att få inspiration till vad man kan göra för olika typer av övningar.

Imorse var det seniorgympa med pensionärer! Vilket inte var så tungt så jag kände att jag kunde vara med. Dock så kändes de ju att jag inte är helt frisk men gud så mysigt det var i alla fall, tanterna är ju så himla gulliga & gubbarna också såklart! En övning var plankan och när man stod i plankan så sjöng alla samtidigt "sånt är livet, sånt är livet".. När jag blir pensionär ska jag också gå på gympa! :D

I eftermiddag är det vattengympa från 13-16 & så börjar jag jobba kl 16....stressigt värre och jobbigt när man inte känner sig så pigg heller.. Tror dock inte jag ska vara med på vattengympan, men de blir att kolla på!


Visste ni att...

Musik kan öka uthålligheten med upp till 15%

Bröst/axlar/triceps

Oj vad skönt det är att träna!! Har precis vart på Iksu och kört ett bra pass.
Min favorit på söndagar är ju sporten på ettan kl 19.00 eller på 4an kl 19.30. Idag blev det att se ettans sportsändning samtidigt som jag sprang på löpbandet! gillar att kombinera träning med program som jag vill se:)
Efter det körde jag överkropp i form av bröst, axlar & triceps. Övningar som jag körde var:

  • Bänkpress
  • Militärpress
  • Bröstpress i kabelmaskin
  • Kabellyft åt sidan
  • Tricepspress med hantel (liggande)
  • Pushdowns med rep
När jag kör brukar jag gå på känsla ganska mycket. Har till exempel inte bestämt att jag ska köra 15 reps x 3 set utan jag kör kanske mellan 6-15 reps ca 3 set eller tills jag inte orkar mer. Jag kör tills mina muskler är helt slut. Det ska även kännas bra, alltså att det ska ta bra och på rätt ställen osv. Kör jag bänkpress vill jag ju att det ska ta främst på bröstet och inte på biceps! Vissa övningar känns heller inte lika bra att köra få reps & tung vikt. Svårt att förklara så här men slutsatsen blir att gå på hur det känns i musklerna istället för att någon har sagt att man ska köra 15x3!

Det ska kännas att man har tränat! ;)

Frukostmys

Imorse överraskade jag John med frukost :) jag prövade på att göra en massa nya recept,
det är så spännande att smaka något som man aldrig gjort förut ;) Det blev i alla fall:
  • Smoothie banan/apelsin
  • Ugnspannkaka med hallonsylt, rivet äpple och kesella
  • Banan-muffins



Smoothie
- kesella
- naturell yogurt
- banan
- apelsin

Ungspannkaka
- 1.5 dl dinkelmjöl
- 2 dl mellanmjölk
- 1.5 dl keso
- 2 ägg
- massor med kanel & kardemumma

(ugn 225, ca 20 min)

Banan-muffins
0.5 dl havregryn
1 dl dinkelmjöl
vaniljpulver
1tsk bakpulver
salt
2 msk kesella
1 dl yogurt
mosad banan
kanel

(ugn 225 10-15 min)

Pratat i sömnen

Jag har en viss tendens att prata i sömnen vissa nätter. Inatt var det dags igen.

Jag - Hur känns det att vara kung?
John - va? vad menar du?
Jag - Ja men hur känns det att vara kung på Sandö?
John - ehh...

Sen sa jag inget mer förens senare under natten när John vaknade av att jag plötsligt sa:

Jag - SALT
John - va??
Jag - inget svar


Ja ni... jag undrar i vilken värld jag var i inatt...

Dagens träning

Suttit med gruppen hela dagen och skrivit på vår rapport som handlar om: friskvård för hjärt- och kärlsjuka. Håller nu på att skriva på resultatet så imorgon är vi förhoppningsvis klara! Vi har även haft kontakt med hjärt- och lungsjukas förening här i Umeå så i november ska vi få hålla i en aktivitet (som vi ska komma fram till genom granskning av forskning) för dom! Kan bli intressant :)

Efter att ha suttit vid datorn hela dagen behövdes ett träningspass, så jag och Kajsa for på Iksu och rev av ett rejält benpass så kommer garanterat ha träningsvärk imorgon!

Så här såg vårt benpass ut idag (på ett ungefär)

(Ganska få övningar men jag brukar tänka att ifall jag inte känner mig trött i benen kör jag något mer, men idag räckte det med dessa fyra benövningar för att benen skulle kännas skakiga/utpumpade/nedbrytna)
  • Benböj (körde på ca 40kg/10-12 reps - 3 set)
  • Utfallssteg med stång, 1 ben åt gången (30kg/10-15 reps - 3 set)
  • Höftextension i maskin (tror jag den heter) tar iaf sjukt mycke i baksida/rumpa.
  • Benspark (den här övningen kör jag när jag har problem med knäet) kör på låg vikt ca 10kg, använder båda benen till det uppåtgående läget sen på nervägen anväder jag ena benet och bromsar så sakta som möjligt. Här ska det bränna rejält i framsida lår och så kör jag så många reps jag orkar.. Denna typ av träning ska vara bra för att bygga upp muskler på ett rehabiliterande sätt (typ), kallas excentrisk träning.. Denna övning kör de som till exempel har opererat knäet för korsbandet.. Zlatan körde excentrisk träning när han hade problem med knäet!
Excentrisk träning = sträcker ut muskeln. I till exempel en bänkpressövning är den koncentriska fasen när du trycker upp vikterna medan den excentriska fasen motsvaras av att du håller emot på nervägen. Excentrisk träning ger förbättrad styrka i jämförelse med koncentrisk träning. Hypertrofi (muskeluppbyggnad) har också visat sig få god effekt genom excentrisk träning. Genom den excentriska rörelsen bryts muskeln ner mer och bygger större muskelfiber för att klara belastningen. http://www.muscles.se/negativ-styrketraning/

Har på senaste tid slarvat med benträningen, ungefär sen skolan började. I sommras körde jag ett benpass varje vecka och hade inga problem alls. Nu har jag inte kört ett riktigt benpass på 3-4 veckor och istället kört lite pass på iksu osv. Det har resulterat i min vanliga smärta i vänster knä som jag haft till och från i jag vet inte hur många år? I USA var det klart värst... men alla mina skador var ju värst under den tiden :P Eller armbågen var faktiskt bra ett tag!


Funnit ett nytt intresse

Av någon anledning har jag funnit ett intresse i att ta kort på all mat jag lagar! Aldrig haft en tanke på det tidigare men tydligen nu. Idag har jag i alla fall varit riktigt duktig & prövat lite nya recept.. Har nämligen suttit hemma och skrivit på en hemtenta hela dagen och då händer de ju att man helt plötsligt slinker in på någon annan sida där man hittar en massa spännande recept!

Till Lunch blev det dessa proteinpannkakor och till det hade jag rivet äpple med keso & kanel



Recept:
1 ägg
2 äggvitor
0.5 dl proteinpulver (jordgubbssmak)
1.5 msk dinkelmjöl
0.5 dl mjölk
0.5 dl bakpulver

Sen steker man bara det som vanliga plättar.

Hur smakade det?
Tyvärr så slår ju inget mina bananpannkakor men detta var också gott, dock ingen smaksensation.



Till middag blev det Köttfärsomelett



Det här var riktigt got med många härliga kryddor!! Rekommenderas varmt :)
http://www.tasteline.com/Recept/Kottfarsomelett_i_langpanna
Gjorde väl inte exakt som receptet visade, men på ett ungefär..


Höjdpunkter i vardagen!

En absolut höjdpunkt i min vardag är när fitness-tidnigen dimper ner i brevinkastet! Och idag kom den helt oväntat! i vanliga fall kommer den ca 21:a varje månad men nu kom ett extra nr som heter "träningsguiden" och jag hade ingen aning att den skulle komma så nu är jag extra glad! Tjohoo


Mysig helg i Sandö

I lördags var vi ut och paddlade Kajak en sväng, lite vingligt i början men jag hittade tillslut balansen. Det är ju så himla vackert ute nu när alla löv är olika färger osv, men tyvärr fick jag ingen bra bild på den fina naturen.. (en vacker dag ska jag köpa en systemkamera)

Bjuder iaf på dessa bilder!




Bro som går från Sandö till Kramfors


Där till vänster någonstans bor John och långt där borta kan man se högakustenbron

Det var ju också riktigt härligt väder i helgen, i fredags kändes det verkligen som sommar! måste ha vart uppemot 20 grader! Även lördag förmiddag var riktigt fint, sen mulnade det såklart igen när vi skulle ut och paddla.

Nu är jag tillbaka i Umeå igen, hemtenta som ska in imorgon så nu är de bara att kötta på!

Dagens morgontur

Morgonpromenad med Ida och Emelie


Hel- och halvfabrikat




Läs innehållsförteckningen. Skulle ni äta denna tårta? Tycker faktiskt det är
skrämmande att butikerna får sälja sånt här.

Hel- och halvfabrikat innehåller tillsatser och sammansättningar som inte är naturliga, och som därför är svåra för kroppen att smälta och lagra. Forskningar har visat att magen mår mycket bättre av naturlig mat (mindre gaser och uppblåst mage) och sen så är det också lättare att hålla vikten om man håller sig till så naturlig mat som möjligt.. (kommer ej ihåg vart jag läst detta tyvärr)

 

Sen så innehåller fabrikatprodukter väldigt mycket onödigt salt och dåliga fetter som kan orsaka hjärt- och kärlsjukdomar bland annat.

 

Helfabrikat = industriellt processad produkt som ersätter en hel rätt. Till exempel pan pizza och färdiga frysrätter.

Halvfabrikat = industriellt processad produkt med fler än en ingrediens. Till exempel korv, smaksatt creme fraiche och köttbullar.


Jag & John

Igår var det brandmansfest på Sandö och det var nog första gången jag var på en fest utan mascara! Den glömde jag nämligen i Umeå.. Jag kände mig lite "naken, räd och exposed" (som Maria Montazami skulle ha sagt) men trevligt hade jag ändå!


tyckte denna bild var lite rolig:)

RSS 2.0