Tidsbristen

Ja alltså bloggandet ligger verkligen på is just nu. Men jag har verkligen inte tid.. Dagarna är helt enkelt för korta, jag hinner inte med det jag vill hinna! Eftersom man sitter och skriver C-uppsats själv så måste man ha diciplin och jag försöker se det som ett "jobb" att sitta från 8-4 och sen på kvällen försöker jag vara ledig. Under den tiden ska man träna, fixa i lägenheten och umgås, se hockey osv. Dessutom har jag haft lite fler åtagandet än C-uppsatsen som den här rackarns föreläsningen om fysisk aktivitet + massage på praktik som jag varit tvungen att träna på.

Men så idag har jag gjort intervjuer och masserat, så har kommit en bit på vägen i min C-uppsats i alla fall. Lite mer åtaganden är det ju att göra C-uppsats i kombination med praktik men får ut SÅ mycket mer utav det känner jag.

Nu ikväll bär det av till Riksgränsen också, som jag har längtat. Man har hört så mycket om hur vackert det är och nu äntligen ska jag åka dit :) 4-dagar med skidåkning, bara att hoppas på bra väder nu också!

Här bjuder jag på en bild på den nya lägenheten, tavlor osv saknas än men de kommer!


Så här ser sovrummet ut! Lägenheten har fina, stora och ovanliga fönster och det är något jag gillar :)

livet som pitebo

Känns mycket bra än så länge, lite tråkigt nu när John är borta i Sandö, de blir ju så tomt i lägenheten. men då passar jag på att vara hemma hos mammsen och pappsen :)

Sen är det ju de här med C-uppsatsen, jag kan typ inte känna ro, känner mig mest stressad hela tiden att jag inte hunnit göra nog mycket. Men det löser sig förhoppningsvis tillslut! Så det är väl därför jag inte skrivit så mycket här i bloggen. Sen firade jag ju även påsk i Auktsjaur med Johns släkt, riktigt härligt med en massa skoteråkning i perfekt skoterföre och perfekt väder! Har fått lite färg sen helgen faktiskt! eller färg och färg, fräknar!

Införskaffade ett gymkort på nya Step in 24 som öppnade här i Piteå igår. Så igår var jag på plats och prövade de splitternya grejerna! Inte varje dag man använder skivstänger som endast använts av ett fåtal personer ^^


Finns inga gränser för hur bra fysisk aktivitet är!

Överviktiga men tränade personer löper mindre risk att dö i hjärt- och kärlsjukdom än otränade normalviktiga

(Lee et al, 1999)


Fysisk aktivitet

Kvinnor som promenerar i rask takt minst 3 timmar per vecka alternativt motionerar med högre intensitet minst 1.5 timmar per vecka löper 30-40 % lägre risk att utveckla hjärt- och kärlsjukdom (Manson et al, 1998)


Inflyttade, praktik och bröllop!

Nu är vi inflyttade i Piteå i vår fina lägenhet, jag är så nöjd! Men det är fullt upp just nu, jag hinner inte blogga och listan över olästa bloggar bara växer och växer, inte ens favoritbloggarna har jag hunnit läsa.

Var på min första praktikdag igår också, följde med en hälsovetare till Luleå där hon just nu jobbar på ett företag med hälsoprofilbedömningar. Det var en mycket lärorik dag! Hennes jobb skulle jag absolut inte tacka nej till om man säger så! Så nu är jag väldigt inspirerad :)

Hayley skrev till mig igår också, och berättade att hennes bröllop kommer att vara i juni nästa år i Chicago! Och jag kommer vara hennes brudtärna med 4 stycken till tror jag, så hon har redan börjat fråga om storlek på klänning osv;D Gud så spännande det ska bli! Hoppas bara vi kan fara, men bröllop kan man ju inte missa + att man då har en anledning att fara till USA! wohoo




This is how it is

Enligt beräkningar från USA kan hjärtinfarkter till 35% och tjocktarmscancer till 32% förklaras av fysisk inaktivitet.


RSS 2.0