Umeå tennistävling

I helgen hade Piteå Tennisklubb klubbresa till en tävling i Umeå och jag har då jobbat som tränare. Kollat på matcher och hjälpt barnen med tips inför match osv. Jättekul att se barnen spela match, är som en helt annan grej än träning. Dom är mycket mer fokuserad! Det har gått bra för klubben, många vinster vilket är kul.

Blev väldigt sugen på att tävla själv och många frågade varför inte jag var med men då måste jag träna mer och sen är mina nerver ofta ute och cyklar. har för hög press på mig själv. Jag önskar jag kunde gå in i en tävling utan krav och spela för att det är kul, skita i om jag vann eller förlorade.. MEN är man tävlingsmänniska så är det inte så lätt.

Vi får se helt enkelt..


Förkyld

Tyvärr så har jag blivit förkyld.. Jag som hade kommit igång med träningen så bra! Typiskt. Längtar tills jag får fara ut och springa i härliga vårsolen och inkassera endorfiner, men det får än vänta någon dag.
 
Idag har jag jobbat på föreläsning som ska hållas ikväll och nu ska jag ta och vila. Har fällt upp sängen, tagit hit en mysig filt, satt på lugn musik och nu ska jag läsa en bok jag just köpt - Optimal viktminskning 2 av Anki Sundin. Nej jag har inte tänkt gå ner i vikt, däremot har jag ofta kunder som vill det så då gäller det att kunna så mycket som möjligt.
Förra veckan hade min formtoppengrupp en utmaning som innebar att undvika hissar och rulltrappor och istället alltid välja trappen. Ett bra sätt att öka vardagsmotionen! 

Twentyfour

Först vill jag hälsa min sambo grattis på födelsedagen! 24 år gammal är karln nu! snart är jag också där... :)
Tyvärr fick jag inte baka någon tårta åt han och inte heller fick jag ge han en stor kram..Detta för att han har utbildning i Sandö i två veckor.. Men vi får ta igen det sen!
 
GRATTIS älskling! <3
 
En liten snabb träningssummering av veckan:
Jag känner mig väldigt nöjd med veckan, träningsmässigt. Har hunnit med en hel del träning och fokus på mycket kondition! Vilket verkligen behövs.
 
Måndag: Löpning 3km, tennis 1h 30 min
Tisdag: Gym helkropp
Onsdag: Crosstrainer 40 min + backgång 10 min och mage
Torsdag: Vilodag, promenad till och från jobb
Fredag: IW 30 min + intervaller 2x2 min x3
Lördag: Löpning 8km + mage
Söndag: Tennis 2h
 
Idag fick jag till ett riktigt bra tennispass, hade riktigt bra träff på bollen och hittade tillbaka till min teknik. Högt tempo, lätt jobbigaste passet på hela veckan. Blev lite yr på slutet, slut på bränsle helt enkelt. Så en banan blev räddningen. Skulle vilja ha pulsklocka på tennisträningarna, känns som pulsen ofta är riktigt hög, idag måste jag ha varit nära maxpulsen. Min pulsklocka som jag har fungerar tyvärr inte längre, måste köpa en ny känner jag. Något som jag behöver i min egen träning och till mina PT-kunder så de skulle va en bra investering. :)

En helg i Kåbdalis

I helgen har vi varit i Kåbdalis och åkt slalom för fulla muggar. I lördags var det jättefint väder och så härligt att åka! Skönt att få vara ute i friska luften, annars blir det tyvärr att man är inne mestadels.
 
Här kommer några bilder från helgen:
Bild från morgonens löptur
 
Nu är jag trött, i både kropp och knopp :) Blev två träningspass idag, en kortare löptur imorse på ca 4km. Sen tennis 1h 30 min. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, svårt att hitta roligare träningsform än tennis. Tänk att det kan va så kul att jaga en boll.

Veckans träning

Nu har jag börjat försöka få in lite mer konditionsträning i min vardag eftersom vi har bokat en resa till England i maj där vi ska springa ett lopp som heter Tough mudder, som är på ca 1.5 - 2 mil med ca 25 olika typer av hinder, det kan vara någon lerpöl man ska hoppa in i, armgång, ispool OSV.. allt de har kunnat hitta på helt enkelt. Så vi är ett gäng från piteå som ska fara! Ska bli grymt kul :) Jag vet att mitt knä är sämst, men det ska fasen inte få stoppa mig till att göra saker som jag verkligen vill göra. Tror det här loppet är lite skonsammare än ett marathon som springs på asfalt i alla fall. elller???? Om det är någon gång i livet man ska göra sånna här saker så känns det som att det är nu.
 
Blev ju inte så mycket konditionsträning i veckan... Bättre förra veckan tror jag... Men iaf så har veckan sett ut så här:
 
Måndag: Tennisträning 1h 30 min med Mattias & Arvid - otroligt högt tempo, bra pass!
              Gymstick 45 min med formtoppengruppen
Tisdag: Rygg + axlar + backgång
Onsdag: Crosstrainer 30 min + löpintervall + backgång (slitet knä, backgång funkar bättre än löpintervall)
Torsdag: promenad 1h + tennis 30 min
Fredag: Bröst + biceps + triceps + mage. Hopprep 30sek dubbelhopp 30 sek vanliga x 3
 
Ska strax fara och jobba sen ikväll bär det av till Kåbdalis för att åka slalom hela helgen!
Jag, John & Sofie var i Arvidsjaur förra helgen och hälsade på Johns kusin, tänkte även hinna åka lite slalom men tyvärr var det snökaos och liftarna var stängda.. Så ett nytt försök i helgen då! Har inte åkt på hela säsongen... inte okej.
 

Morgonpigg?

Gud så härligt, klockan är bara 9 på morgonen och jag har hunnit träna och handla! Inte dumt.
Kan säga att jag var ganska trött imorse 06.30 när jag skulle skjutsa John på jobbet, men bara jag tar mig upp ur sängen så blir jag pigg! Så jag skjutsade han, for direkt till sensia och körde rygg och axlar
 
Omvänd rodd
Sittande rodd
Latsdrag
Pulldown
Stående rodd (brett pronerat grepp)
Triset axlar - omvänd flyes/hantellyft åt sidan/framåt
Utåtrotationer
 
Avslutade med snabb gång med maximal lutning på bandet, 8 min. (bra rumpträning, bra puls)
 
 
Måste träna riktigt hårt nu i 2 månader, har precis anmält mig till tough mudder i England! Berättar mer om det senare :) Måste börja jobba nu, ska skriva klart det sista på föreläsningen som ska hållas ikväll.

RSS 2.0