Träningsvärk

Ibland får man nå sjukt me träningsvärk, värst är det nog efter ett benpass.. Men Frågan är då, ska man träna ifall man har träningsvärk eller inte?

"Man kan träna när man har träningsvärk utan några negativa konsekvenser tillväxtmässigt, men beroende på träningsvärkens intensitet kan det vara svårt att få full styrka. Att göra detta förlänger även återhämtningsprocessen" http://fitnessguru.se/traningsvark

"träningsvärk är absolut inget att vara rädd för och är en ofarlig process som gör dig fysiskt starkare"

Läste även där att för att minska träningsvärken ska man värma upp ordentligt allså se till att man inte tränar kall.. Samt "kyler ner ordentligt efter träning" Kanske var det därför vi hade alla dessa ispåsar på oss i USA? ;)
Där var IS verkligen bra för ALLT, de var liksom botemedlet för skador.. skeptisk, och det verkade då inte heller hjälpa för mig eller för mina lagkamrater. Måste kolla upp vad forskningen säger om det, att jag inte gjort de tidigare! Vet att jag frågade om det när vi hade anatomin men tror inte läraren visste riktigt, kommer ej ihåg.


Där hade jag ont i knäet, armbågen & ryggen..

Det är alltså sånt här som jag sitter och läser när jag egentligen borde plugga...

Med tanke på träningsvärk så var jag och tränade med Sandra idag, har lagt upp ett träningschema till henne och idag efter vi hade kört ben hade hon problem med att ta sig ner för trapporna :) Ska bli intressant att höra hur hennes ben känns imorgon ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0