Träna med kettlebells

I början av september gick jag en kettlebell utbildning som var riktigt kul och det var där jag märkte hur bra kettlebell träning verkligen är. Men varför är kettlebell träning så bra? Det beror helt på vad man vill få ut med sin träning, vill man bygga muskler? förbättra konditionen? eller gå ner i vikt? Jag tycker inte det går att säga att kettlebell träning (tillexempel) är "den bästa träning som finns" beroende på vad du vill få ut av din träning kan du ta reda på vilken träning du ska satsa på.

Om man vill sätta fart på fettförbränningen men samtidigt bygga muskler så ska kettlebell träning vara bra enligt forskare från University of Wisconsin. Tydligen har studier visat att kaloriförbrukningen under vanliga kettlebellsövningar är hela 20 kcal per minut. Det är 3–4 gånger mer än vid traditionell styrketräning och det motsvarar ett tufft löpintervallpass. Övningar med kettlebells innehåller många olika rörelser vilket gör att många muskler aktiveras. Dessutom görs övningarna utan uppehåll och det är något som får pulsen att stiga.



Att tträna med kettlebells kan ses som funktionell träning -->

Funktionell träning = I grund och botten så handlar det dock främst om att träna flera tränings kvalitéer samtidigt, såsom koordination, balans, rörlighet, styrka, stabilitet samt uthållighet. I den funktionella träningen så skapar man s.k. ”naturliga rörelsemönster” och man isolerar alltså inte en muskelgrupp i taget. Man tränar, förbereder, kroppen för vad den kan tänkas utsättas för i vardagen eller i träningssammanhang.

Träna för att bygga muskler --> isolationsövningar ex bicepscurls
Träna för att klara av tunga lyft i vardagen ---> funktionella övningar som kopplar på många muskelgrupper samtidigt.

Men det viktigaste i din träning är att du tycker det är kul!:) "All träning är bra träning"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0