Besök hos sjukgymnast nr 2

Har inte skrivit något sen mitt senaste besök hos en annan sjukgymnast. Ringde nämligen till chefen på vårdcentralen och klagade, så då fick jag träffa en annan sjukgymnast.. Till skillnad från första mötet med sjukgymnasten som varade 10 min och som sa "glöm i smärtan och kör på" fick jag nu undersökning på ca 1h 30 min. Viss skillnad där va?!

På detta möte fick jag verkligen förklara hur jag hade ont och hon lyssnade och skrev ner.. Hon gjorde, jag vet inte hur många undersökningar och kom fram till att hon inte är nog bra på idrottsskador för att fastställa något. Hon tyckte också att det verkade som hopparknä, men menade att man absolut kan träna upp musklerna för att minska smärtan ifall det nu var de jag hade. Det hon upptäckte var:

  • Mindre muskelmassa på vänster lår
  • Viss svullnad
  • Under knäskål något typ av "svampig" vätska
  • Mer pronation på vänster fot

Fick ett träningsprogram som är enormt tråkigt men what to do.. får väl sitta och lyssna på ljudbok medans jag gör benspark i 5min med 2kg vikt.. Hon menade att jag inte ska göra något som gör ont i alla fall.

 

Hon sa också en grymt intressant sak! En utav hennes patienter hade ryggsmärtor, för att han skulle kunna ta sig upp varje morgon och gå till jobbet måste han cykla varje kväll på lätt belastning en viss tid för att få igång endorfinerna i kroppen (kroppens egna morfin). Dessa endorfiner dämpar smärta på precis samma sätt som morfin gör och sitter dessutom i flera timmar efter cykelpasset. Så om man cyklar 30-60min slås endorfinproduktionen på och denna har samma effekt som en spruta morfin (kommer inte ihåg hur mycket) Kroppen är en fiffig sak men såååå komplicerad också.

 

Just nu väntar jag på ett samtal ifrån den här specialisten på knän och idrottsskador som jag skulle få träffa men han har då inte ringt än.. Så just nu kör jag bara gym. Är så sugen på att fara ut och springa, spela badminton, body combat, gympa... ja listan kan göras lång!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0