Baka bröd

Har fastnat för ett bröd som jag numer brukar baka, det är leilas recept som grund, sen har jag ändrat lite:) flytande honung istället för sirap mm.. Nyttigare och smakar exakt likadant ;) Väldigt enkelt att göra också!




4.5 dl filmjölk
1 dl flytande honung
1 dl vetekross
1 dl rågkross
1 dl havregryn
2.5 dl grovt rågmjöl
3 dl vetemjöl
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
1.5 tsk salt
1.5 tsk bakpulver
1.5 tsk bikarbonat
2 tsk brödkryddor
1 dl blandade nötter (hasselnötter, mandel & valnötter)
1 dl russin

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Blanda filmjölk och honung i en bunke.

3. Hacka nötterna, blanda med de torra ingredienserna och filmjölken.

4. Lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna.

5. Fyll formen med smet, strö över lite grovt rågmjöl och grädda brödet i cirka 40 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0